Η Dilek Koc και επτά πολιτιστικοί σύλλογοι στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς) με τις πολυάριθμες εκλεκτές συνεργασίες στο χώρο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής και τη συμμετοχή της στην «Πολίτικη Κουζίνα», θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά.
Μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς της Θεσσαλονίκης Αστέριο Τράκα (βιολί), Σάκη Ξενούδη (κανονάκι κ τραγούδι), Γιάννη Δανίτσα (κλαρίνο), Δημήτρη Μυλωνά (λαούτο κ τραγούδι), Σπύρο Τζιάτζιο (κρουστά) θα μας παρουσιάσει “Ένα ταξίδι στην Ανατολή...”, τραγούδια και μελωδίες από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Συμμετέχουν χορευτικά σχήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ν. Ευκαρπίας, Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Ευκαρπίας, Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας “Το Άγιο Πνεύμα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων “’Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”, Αθλητικός Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος “Διόνυσος” Σταυρούπολης, Σύλλογος Αποδήμων Νικοκλειανών Σερρών “Η Ένωση”.
Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, αναβιώνει σε έναν από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς χώρους της δυτικής Θεσσαλονίκης, τις Ημέρες Λαϊκού Πολιτισμού ΚΑΡΠΙΑ που αποτελούσαν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Ευκαρπίας και της ευρύτερης περιοχής πριν τη συνένωση του Καλλικράτη.
Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς), η Τουρκάλα ερμηνεύτρια που επιμένει πως «Εμείς θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους με την μουσική μας», μας καλεί σε μία μουσική περιπλάνηση με άρωμα Ανατολής.
Να διαβούμε μαζί της τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, να πλανηθούμε στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, να διασχίσουμε τη γέφυρα του Γαλατά, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στους οντάδες της Καππαδοκίας, να ζωγραφίσουμε το σούρουπο με φόντο τους μιναρέδες, να ονειρευτούμε νιώθοντας το αεράκι του Βοσπόρου αλλά και τις ανάσες του Θερμαϊκού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!