Θεατρική παράσταση «Strangulare» από την ομάδα ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ με την υποστήριξη της ΙΡΙΣ (Κυριακή 22/9)


Θεατρική παράσταση «Strangulare» από την ομάδα ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ με την υποστήριξη της ΙΡΙΣ (Κυριακή 22/9)

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Strangulare» σε σκηνοθεσία – διδασκαλία της Βίκυς Γρηγοριάδου και τη θεατρική ομάδα ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ επί σκηνής, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μια παράσταση βασισμένη στο «Λιωμένο Βούτυρο» του θεατρικού συγγραφέα Σάκη Σερέφα, που πραγματεύεται την ανασύνθεση μίας τραγικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα σε δύο νέους, την Λούλα και τον Τάσο. Ένας Συγγραφέας προσπαθεί, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, να μάθει την αλήθεια για να γράψει το βιβλίο του. Ή μήπως όχι; Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με σπονδυλωτές αφηγήσεις και εμβόλιμες δραματοποιήσεις, με γρήγορο και ζωντανό διάλογο, έντονους χαρακτήρες - αστραπή, ισορροπημένη και σταδιακή εξέλιξη της δράσης.
Θεσσαλονίκη του 1950. Ένα έγκλημα πάθους. Ο Τάσος σε μια κρίση ζήλιας δολοφονεί την αρραβωνιαστικιά του Λούλα στο ξενοδοχείο Εγνατία με ένα …ρουλεμάν.
Καταδικάζεται και κλείνεται για 20 χρόνια στις φυλακές του Γεντί Κουλέ
Θεσσαλονίκη 2000. Ένας συγγραφέας ερευνά την υπόθεση και καλεί όλους τους μάρτυρες του συμβάντος  με σκοπό να δημιουργήσει μια… Ιστορία…
-Είδα ένα ρουλεμάν και θόλωσα είπε ο Τάσος.
-Πνιγότανε η Λούλα σαν το κυπαρίσσι στον τενεκέ είπε η Νταίζη η παιδική φίλη της Λούλας.
-Το ΄φαγε το κορίτσι ο παλιοφονιάς, που να κατουρήσω το γάλα της μάνας του, είπε η  Λίτσα η συγκάτοικος της Λούλας.
-Βογκήξανε τα παϊδάκια στη λαδόκολλα είπε η Λενιώ η σερβιτόρα που τους είδε την τελευταία νύχτα.
-Εγώ άφησα εκεί το ρουλεμάν, λέτε να φταίω; Είπε η Φανή η υπάλληλος του ξενοδοχείου που έγινε το φονικό.
-Ο δολοφόνος έδρασε σε δύο φάσεις αποφάνθηκε η ιατροδικαστής κυρία Φιλίππου.
-Το μόνο που με ρώτησε ο Τάσος μετά το φονικό ήταν «μήπως έμαθες τι έγινε με το ματς, τι λες ποιος θα νικήσει ;»Τελικά νίκησε η ΑΕΚ. Είπε ο  Σάββας ο χωροφύλακας στον οποίο παραδόθηκε ο Τάσος.
-Φόνος, έγκλημα πάθους, στραγγαλισμός, ματωμένα σεντόνια, Λούλα και Τάσος.
Καλή ιστορία δείχνει να είναι. Μια ιστορία που θα την φτιάξουν οι άλλοι. Άλλωστε όλοι ζούμε μέσα από τις ιστορίες των άλλων για μας…
Είπε η συγγραφέας
ΑΝΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ!!!

Σημείωμα σκηνοθέτη
“Ένα έγκλημα πάθους είναι η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια παράσταση που βασίζεται στο «θέατρο ντοκιμαντέρ» και ταλαντεύεται ανάμεσα στο τραγικό, το μελό,το θλιβερό, το αστείο, το ενοχικό, το ξεκαρδιστικό, το γελοίο. Ακριβώς όπως είναι και η ανθρώπινη φύση.
Η ομάδα «ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ» με πολύ κέφι αφηγείται επί σκηνής την τραγική ιστορία του ζευγαριού δίνοντας όλη την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης του 1950. Άνθρωποι του τότε και του τώρα μέσα σε καταστάσεις καθημερινές που άγονται και φέρονται από την καθημερινότητα και από την ανάγκη διαφυγής από τη μιζέρια του τώρα για ένα άλλο μετά. Άνθρωποι που κουβαλάνε «φονικά» που τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Και η ανάγκη που προκύπτει για μια ουσιαστικότερη επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους άλλους. Γιατί σε μια ιστορία ζούμε όλοι. Μια ιστορία που δεν θα μάθουμε ποτέ”. 
Βίκυ Γρηγοριάδου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!