18ο Ενημερωτικό του αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας Άκη Λουκά




18ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  του αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βαγγέλη (Άκη) Λουκά 
      ΘΕΜΑ: «Γ’ Φάση  Προσλήψεων Αναπληρωτών  Γενικής και ΕΑΕ στην
                      Κεντρική Μακεδονία»
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Χθες είχαμε τη Γ’ Φάση των προσλήψεων αναπληρωτών η οποία θυμίζει πλέον το μαρτύριο της σταγόνας και τα κενά παραμένουν, με αποτέλεσμα να πλήττονται άμεσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών και μαθητών όλης της χώρας.
Στην Κεντρική Μακεδονία μετά τη Β’ Φάση των προσλήψεων στη γενική, είχαν δηλωθεί 378 κενά, προσλήφθηκαν 165 εκπαιδευτικοί και παρέμειναν ακάλυπτες 213 θέσεις . Στη Γ’ Φάση προσλήφθηκαν 12 εκπαιδευτικοί οπότε τα κενά αυτή τη χρονική στιγμή είναι 201.
Σε επίπεδο Ε.Α.Ε στη Β’ Φάση είχαν δηλωθεί 242 κενά προσλήφθηκαν 90 εκπαιδευτικοί και παρέμειναν ακάλυπτες 152 θέσεις εκπαιδευτικών. Στη Γ’ Φάση προσλήφθηκαν 5 εκπαιδευτικοί σε ΣΜΕΑΕ και 4 στην παράλληλη , οπότε τα κενά αυτή τη χρονική στιγμή είναι 143.
Στα μουσικά σχολεία υπάρχουν κενά εκατοντάδων ωρών και έγινε μία μόνο πρόσληψη που θα καλύψει πιθανότατα 23 ώρες.
Επίσης δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικών και ψυχολόγων στο πρόγραμμα <Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ> και στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που αφορούν κυρίως την Προσφυγική Εκπαίδευση!
Σύμφωνα με καταγγελία της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η περιφερειακή Διεύθυνση της Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε της ΔΔΕ  ότι δεν θα εγκριθεί κανένα από τα 25 ολιγομελή που ζητήθηκαν την τελευταία φορά. Είναι μια καταστροφική εξέλιξη για την εκπαιδευτική  διαδικασία, να υπάρχουν μαθητές που έχουν ξεκινήσει τη χρονιά τους και μάλιστα στην Γ΄ Λυκείου σε τμήματα που αναμένουν έγκριση. Στην πράξη με βάση την άρνηση του Υπουργείου να τα εγκρίνει θα εκδιωχθούν από το σχολείο τους.  
Είναι προφανές ότι οι σημερινές προσλήψεις δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα των σοβαρών κενών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά σε όλη την επικράτεια.
 Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά πλέον το αυτονόητο: Άμεση κάλυψη των κενών για την στελέχωση των σχολείων τώρα! 

Με εκτίμηση
Βαγγέλης  ( Άκης) Λουκάς
Αιρετό τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ
6974320189-6949565208
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο
των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
ΣΥΝ.Ε.Κ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    12-10-2019  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!