Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Παύλου Μελά για το σχολικό έτος 2019-2020

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παύλου Μελά λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια και αποτελεί  ένα σημαντικό τμήμα της αλληλέγγυας παιδείας που γεννήθηκε μέσα στην κρίση, ενώ υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στοχεύει στη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε:
α) μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σχολική τους επίδοση,
β) απόφοιτους  Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
γ) μαθητές δημοτικών σχολείων  που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα, κλπ) ή με ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών,
δ) παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που χρήζουν λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσω εξατομικευμένου προγράμματος και δομημένων δραστηριοτήτων.
Στόχος της δράσης είναι να καταστεί εφικτή, με αξιοπρεπείς όρους, η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Επίσης βασικοί στόχοι αποτελούν η μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, η βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοσης, η ακαδημαϊκή επιτυχία των μαθητών καθώς και η εξασφάλιση ενός υποστηρικτικού πλαισίου για μαθητές που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν οι μαθητές-κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου και η ένταξη τους στο πρόγραμμα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των γονέων – κηδεμόνων τους,  το οποίο συνεκτιμάται με την οικογενειακή κατάσταση (πολυτεκνία, μονογονεϊκότητα), την ανεργία των γονέων, κοινωνικά προβλήματα και αναπηρία.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών υποβάλλονται Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 – 14.00, στο Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λήμνου 2, Νικόπολη.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 020185, 2310 020196


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!