Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΑΠΑΦΕΙΟ εμβολιάστηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του «εμβολιαΖΩ 3»


Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΑΠΑΦΕΙΟ εμβολιάστηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του «εμβολιαΖΩ 3» (ΦΩΤΟ)
«Η προσπάθεια τριών χρόνων για την πρόληψη,  την ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας και την αναγκαιότητα των εμβολίων θα συνεχισθεί ακόμη περισσότερο…» δήλωσε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. κ. Νίκος Νίτσας, μετά τον εμβολιασμό παιδιών στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο Μελιτεύς». Ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας έγινε στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «εμβολιαΖΩ» που «τρέχει» για 3η χρονιά φέτος. Με επικεφαλή τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα, γιατροί και παιδίατροι επισκέφθηκαν και εμβολίασαν τα παιδιά. Μαζί δε με τον πρόεδρο του Ι.Σ.Θ.  ήταν και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Δ. Ευγενίδης τον οποίο ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προμήθεια των εμβολίων από τον Ι.Σ.Θ., το κόστος των οποίων δεν καλύπτεται από το κράτος.
Η Γενική Γραμματέας του Ι.Σ.Θ. κα. Μαρία Χατζηδημητρίου, τόνισε ότι «Σκοπός μας είναι να στείλουμε ηχηρό εμβολιαστικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σε θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εμβολιάσαμε τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΑΠΑΦΕΙΟ με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β, το οποίο δεν χορηγείται δωρεάν από το κράτος. Προγραμματίζουμε τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού των παιδιών στα μέσα Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, η έξαρση –κατά την διάρκεια του φθινοπώρου – της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου τύπου Β, τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και το πολύ υψηλό κόστος αγοράς του εμβολίου ήταν οι λόγοι που επιλέξαμε το συγκεκριμένο εμβόλιο» τόνισε η κα Χατζηδημητρίου.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Φ.Σ.Θ.), κ. Διονύσιος Ευγενίδης επεσήμανε ότι «Ο Φ.Σ.Θ. συμμετέχει σε κάθε κοινωνική δράση που διοργανώνουν οι υγειονομικοί φορείς. Αυτή τη φορά συνέβαλε στην υλοποίηση του προγράμματος του Ι.Σ.Θ. «ΕμβολιάΖΩ 3» με εμβόλια κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β».
Η διευθύντρια του Παπάφειου, κα. Σουσάνα Καραβελή ευχαρίστησε τον Ι.Σ.Θ. και τον πρόεδρο κ. Ν. Νίτσα επισημαίνοντας ότι «Η προσφορά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το κόστος του συγκεκριμένου εμβολίου είναι υψηλό για την εμβολιαστική κάλυψη όλων των παιδιών που φιλοξενούμε. Εκ μέρους των παιδιών, του Δ.Σ. του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο Μελιτεύς» σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον και την προσφορά σας».
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη δράση του Ι.Σ.Θ. καθώς και βίντεο με δήλωση του προέδρου του Ι.Σ.Θ. κ. Νίκου Νίτσα
Ευχαριστούμε για την προβολή των δράσεων και των θέσεων μας
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πατήστε ΕΔΩ για το βίντεο με τη δήλωση του προέδρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!