Αφιερωμένες στους 7967 άταφους ήρωες του Αλβανικού Έπους οι φετινές εκδηλώσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου


ΤΙΜΗ  ΣΤΟΥΣ 7967 ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ
Αφιερωμένες  στους 7.976  άταφους ΗΡΩΕΣ πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, κατά το Αλβανικό Έπος 1940 – 41, που σχεδόν στο σύνολό τους παρέμειναν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 79 ολόκληρα χρόνια, είναι οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία  με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο Σταυραετός» στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η 1η πανελλαδική  παρουσίαση του 3ου βιβλίου με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940-1941  κ. Γεώργιου  Σούρλα  π. Υπουργού, π. Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 -41,
ο οποίος όπως είναι γνωστό εκπληρώνει εκ μέρους των απανταχού Ελλήνων  την ύψιστη εκκρεμότητα που διαχρονικά έχουμε έναντι των ηρώων μας, που δεν ετάφησαν ποτέ με τις δέουσες θρησκευτικές τιμές.

Ο κ. Σούρλας με το 3ο βιβλίο του, μας ενημερώνει για  όλα όσα συνάντησε κατά τη διάρκεια του τιτάνιου αγώνα του, ο οποίος ξεκίνησε το 2004  από ένα τηλεφώνημα ενός  Βορειοηπειρώτη που του είπε: «Οργώνω το χωράφι μου, και το αλέτρι μου βγάζει οστά των μαχητών του ‘40, θρυμματίζει κρανία και διερωτώμαι εσείς εκεί στην Ελλάδα πού είστε; Γιατί τους εγκαταλείψατε στα βουνά και στα λαγκάδια; Γιατί δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ γι’ αυτούς που έγραψαν την πιο λαμπρή ιστορία;».

 Από εκείνο το τηλεφώνημα του 2004 πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια γεμάτα γεγονότα, προβλήματα και καταστάσεις που συνάντησε και αντιμετώπισε ο Συγγραφέας, τα οποία ιεραρχεί, καταγράφει και καταθέτει στα βιβλία του για τις επόμενες γενιές, μέχρι να φθάσουμε στην τελική απόφαση της Διακρατικής Επιτροπής Ελλάδος-Αλβανίας,  για την ανεύρεση, την περισυλλογή και τον ενταφιασμό των οστών των πεσόντων η οποία  που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018.

Απόφαση η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στους δύσκολους επίμονους και διεκδικητικούς διακρατικούς  αγώνες  του Συγγραφέα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Γκιουλέκας Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων  Μενεμένης - Πρόεδρος ΠΕΔ- ΚΜ και ο  Συγγραφέας κ. Γιώργος Σούρλας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!