Πρόγραμμα υιοθεσίας πάρκων από τον δήμο Ωραιοκάστρου


Πρόγραμμα υιοθεσίας πάρκων από τον δήμο Ωραιοκάστρου

Τον θεσμό της υιοθεσίας πάρκων αξιοποιεί ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του για αναβάθμιση του αστικού πρασίνου αλλά και για ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας.
Η υλοποίηση προγράμματος που αφορά την υιοθεσία χώρων πρασίνου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στη χτεσινή συνεδρίασή του, έπειτα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Καθημερινότητας Σοφίας Δημητριάδου.
Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος σύλλογοι, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία, επαγγελματίες, ομάδες πολιτών ή και μεμονωμένα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν ένα πάρκο, μια νησίδα πρασίνου ή ακόμη κι ένα δέντρο, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των χώρων αυτών.
«Στόχος δεν είναι η μεταφορά της ευθύνης στον εθελοντή κάτοικο, αλλά η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η συμμετοχή του στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ‘πράσινης πόλης’», επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα στην εισήγηση την οποία κατέθεσε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας προς το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου.
Σε πρώτη φάση, όπως έκανε γνωστό η κυρία Δημητριάδου, η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει από τους τρεις κυκλικούς κόμβους: 1. Επί της οδού Θεσσαλονίκης απέναντι από τον ΟΑΕΔ, 2. Στη συμβολή των οδών Αεροδρομίου και Κονταξοπούλου και 3. Στη συμβολή των οδών Μακεδονικού Αγώνα και Κονταξοπούλου.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!