Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διήμερο εκδηλώσεων για την διδασκαλία της ιστορίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διήμερο εκδηλώσεων για την διδασκαλία της ιστορίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο εκδηλώσεων για την διδασκαλία της ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του φέρνει πιο κοντά τα παιδιά και τους νέους με την ιστορία.
Στο πλαίσιο αυτό πάνω από 80 άτομα συμμετείχαν την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η διδασκαλία της ιστορίας μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος», η οποία διοργανώθηκε από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν συντονιστές εκπαιδευτικού έργου από την Κεντρική Μακεδονία και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν η κα. Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης και Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ο κ. Ελευθέριος Βέτσιος, Οργανωτικός Συντονιστής του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Αλέξανδρο Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η κα. Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ.

Ομιλία με θέμα «Ιστορία και Γεωγραφία στην Εκπαίδευση» εκφώνησε ο κ. Ιωάννης Χασιώτης, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., ενώ η ομιλία του κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη, Καθηγητή στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής είχε ως θέμα «Σχολική Ιστορία: διδασκαλία δίχως μάθηση».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το διαθεματικό workshop για τη διδασκαλία της Ιστορίας με θέμα «Από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, μια Ιστορία δρόμος» με τη συμμετοχή των Δημήτρη Καργιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Φιλολογίας τοu Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Σταυρούλας Μαυρογένη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ., Διευθύντριας του ΚΕΜΙΤ και της Κατερίνας Τζαβάρα, Εκπαιδευτικού MSc – Συγγραφέα (εμψυχώτρια του εργαστηρίου).

Την πετυχημένη εκδήλωση της Τρίτης διαδέχτηκε η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου "Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας του δημοτικού σχολείου (1917-2017)” των Ευαγγελία Κανταρτζή και Σήφη Μπουζάκη.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Ξωχέλλης, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Χρήστος Τζήκας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ και Σοφία Ηλιάδου -Τάχου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Προλόγισε και συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Δημήτρης Χατζηδήμου, ενώ χαιρέτισε την εκδήλωση η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Φανή Τσατσάια.

Η χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας του δημοτικού σχολείου (1917-2017)” διοργανώθηκε από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης, τις εκδόσεις Gutenberg και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!