Ψεκασμός Πεύκων για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης στην Καλαμαριά


Ψεκασμός Πεύκων για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης

Αρχίζουν από σήμερα 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη  20 Νοεμβρίου 2019, οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκάμπη) στην Καλαμαριά.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς με εξειδικευμένο συνεργείο και στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου πιτυοκάμπης, θα πραγματοποιεί καθημερινά ψεκασμούς και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο βιολογικό εντομοκτόνο (Bacillus Thurigiensis)  το οποίο είναι ακίνδυνο για τα τέλεια έντομα όπως η μέλισσα, τα ζώα, και ο άνθρωπος, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών, είναι τα πευκόφυτα πάρκα, άλση, περιβάλλοντες χώροι σχολείων αλλά και μεμονωμένα άτομα Πεύκης του Δήμου. Eπισημαίνεται πάντως  ότι,  τις ημέρες με βροχή και αέρα δεν γίνονται οι ψεκασμοί.    


 




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!