Το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ.

Το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ.

Στις 24 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο), προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, κο Καράογλου θοδωρή, αναφορικά με την επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητας του.
Κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κος Παπαευσταθίου, παρουσίασε αναλυτικά στον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, κο Καράογλου, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ενισχυμένου πλέον ΕΚΑΒ (κατόπιν της απορρόφησης/συγχώνευσης του ΕΚΕΠΥ) αναφορικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, την αντιμετώπιση συμβάντων αλλά και άλλων έκτακτων αναγκών και κρίσεων σε σχέση με τον απαιτούμενο συντονισμό όλων των δομών Υγείας στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια. Παράλληλα, ο κος Παπαευσταθίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική στάση και στην υποστήριξη των τοπικών και περιφερειακών θεσμικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης τόσο σε θέματα που αφορούν την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Παραρτημάτων & των Τομέων του ΕΚΑΒ, όσο και την ανάπτυξη διυπηρεσιακών συνεργασιών προς όφελος όλων των πολιτών των αντίστοιχων Νομών.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κος Καράογλου, αφού εξήρε το αδιαμφισβήτητο παρεχόμενο κοινωνικό έργο του ΕΚΑΒ τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ πως το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα είναι αρωγός στη προσπάθεια της νέας Διοίκησης του ενισχυμένου πλέον ΕΚΑΒ για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Οργανισμού στην ευρύτερη περιφέρεια, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη στον τομέα της υγείας.
Με τη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κο Καράογλου θοδωρή, ολοκληρώθηκε μία σειρά σημαντικών θεσμικών συναντήσεων, στα πλαίσια της επιχειρησιακής αναβάθμισης του ΕΚΑΒ (με τη απορρόφηση/συγχώνευση του ΕΚΕΠΥ), που είχε ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων αλλά και την βελτιστοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού, ειδικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης. Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα 22 με 24 Οκτωβρίου 2019, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Τζιτζικώστα Απόστολο, τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κο Τσακίρη Παντελή, τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) κο Μπογιατζίδη Παναγιώτη αλλά και τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας-Θράκης) κο Τσαλικάκη Δημήτρη. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησε συναντήσεις με το προσωπικό των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης αλλά και των αντίστοιχων Τομέων του ΕΚΑΒ Βέροιας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κατερίνης, Γρεβενών, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση των λειτουργικών θεμάτων αλλά και για να επαναπροσδιορίσει (σε πρώτο στάδιο) τις βάσεις για τον καλύτερο και πιο ορθολογιστικό επιχειρησιακό συντονισμό τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!