Σάββας Αναστασιάδης στον focus fm 103,6: Θετικά εξελίσσονται τα πράγματα για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σάββας Αναστασιάδης στον focus fm 103,6: Θετικά εξελίσσονται τα πράγματα για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Την άποψη ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά  αναφορικά με  την ψήφο των εκτός της Επικράτειας Ελλήνων εκλογέων,  εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής ΝΔ  Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, στον Ρ/Σ  focus fm 103,6, στην εκπομπή “ΕδώΠολυτεχνείου” όπου ήταν καλεσμένος,  σήμερα το  πρωϊ ( 23.10.2019)

« τα πράγματα εξελίσσονται πολύ θετικά για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, υπάρχουν κάποια θέματα ακόμη όσον αφορά τις προϋποθέσεις που έθεσε το ΚΚΕ για τον χρόνο παραμονής των Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά εκτιμώ ότι θα ξεπεραστούν» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε,

«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει προβλήματα προσχηματικά. Αυτό που ισχυρίζεται, να μην προσμετράται δηλαδή η ψήφος των εκτός Ελλάδας εκλογέων, στο τελικό συλλογικό αποτέλεσμα και να μην έχει δικαίωμα αυτός που ψηφίζει από το εξωτερικό να εκλέγει Πρωθυπουργό είναι  αντισυνταγματικό και προσβλητικό. Εκτίμησή μου είναι ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα μικρά κόμματα έχουν ένα  φοβικό σύνδρομο σε σχέση με την ψήφο των αποδήμων. Εκτιμούν ότι  επειδή οι  Έλληνες του εξωτερικού ζουν σε  σύγχρονες  Χώρες  και προηγμένες  δημοκρατίες   θα επιλέξουν κόμματα δημοκρατικά, της κεντροδεξιάς αν θέλετε. Είναι προσωπική  εκτίμηση και θα αποδειχθεί αν είναι αληθινή στο τέλος»
Αναφορικά με τις διαστάσεις που έχει πάρει το προσφυγικό-μεταναστευτικό και  τις συνεχείς ροές προσφύγων και μεταναστών προς τη Χώρα μας ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο  διαχωρισμός  προσφύγων και μεταναστών.
« Η Χώρα στο μεταναστευτικό έφτασε στα όριά της και δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος. Θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Επιπλέον λειτουργούμε αποτρεπτικά, περιφρουρούμε τα σύνορά μας με αύξηση των περιπολιών στο Αιγαίο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό που επίσης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά είναι τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας τα οποία δεν θα είναι ελκυστικά στους μετανάστες. .. Το 2014 οι εισροές στη Χώρα ήταν 42.000. Τότε είχαμε τα κλειστά κέντρα,  την Αμυγδαλέζα,  που τόσο πολύ συκοφάντησε και πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην Αντιπολίτευση, και όταν ήρθε στην κυβέρνηση την άνοιξε..είναι γνωστές και  οι δηλώσεις της  κυρίας  Χριστοδουλοπούλου ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και «απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες» και « εξαφανίζονται». Αυτό δύσκολα αλλάζει τώρα, όλοι  θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι μία Χώρα στην οποία δεν γίνονται έλεγχοι, έχει ανοιχτά σύνορα , τους υποδέχεται και  είναι ελκυστική» υπογράμμισε  ο κ. Αναστασιάδης https://www.youtube.com/watch?v=6g1LZHEZ1q4&feature=youtu.be


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!