H Συνεργασία Τώρα διαμαρτύρεται επειδή η διοικούσα παράταξη εμπόδισε την συζήτηση για την παραχώρηση της γραμμής 56 απο τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Ν. Θεσ/νίκης και την λήψη γνωμοδοτικής απόφασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ

Η παράταξή μας, κινούμενη με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας, έφερε προς συζήτηση στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου, στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του, της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 και δια των εκλεγμένων συμβούλων του κ.κ. Ευγενίας Τσακίρη και Ευτυχίας Παλτατζίδου, πρόταση ψηφίσματος με θέμα την πρόθεση της σημερινής διοίκησης να προχωρήσει σε παραχώρηση της γραμμής 56 του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης. Κατά την άνω συνεδρίαση του συμβουλίου, η διοικούσα παράταξη του Δήμου μας, έθεσε εμπόδια για τη συζήτηση της πρότασής μας και τη λήψη γνωμοδοτικής απόφασης, θεωρώντας ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, παρόλο που αυτό προβλέπεται από το άρθρο 82 παρ.3 περ.ε της υπ αριθμ.88/21.8.2019 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη λειτουργία των  Κοινοτήτων, (μετά τη θέση σε ισχύ του ν.4555/2019).  Θεώρησε επίσης, ότι το θέμα αφενός δεν είναι επείγον και αφετέρου δεν περιλαμβάνεται στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 24.9.20191, τα οποία θέματα ήταν γενικά και αόριστα, το εξής ένα: «διάφορα θέματα». Είναι φανερή η πρόθεση της διοικούσας παράταξης να παρεμποδίσει το σώμα των τοπικών συμβούλων να γνωμοδοτήσουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί όλους τους δημότες μας, προβάλλοντας αβάσιμα επιχειρήματα.
Φίλες και φίλοι, η γραμμή 56 του ΟΑΣΘ αποτελεί κεκτημένο της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου από το 1979
Κατόπιν όλων αυτών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την αυθαίρετη και σκόπιμη «φίμωση» των μελών του  Κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, μένοντας πιστή στις θέσεις της, θα υπερασπιστεί τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα της πόλης και των συνδημοτών μας.
Για το σκοπό αυτό καταθέσαμε και τη σχετική πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο την οποία και παραθέτουμε:



ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ   ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
                                    Ωραιόκαστρο 24.9.2019
Η δημοτική παράταξη «Συνεργασία τώρα» δηλώνει δια των εκλεγμένων συμβούλων της, στη Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου, Ευγενίας Τσακίρη  και Ευτυχίας Παλτατζίδου, την έντονη αντίθεσή της στην ενδεχόμενη μεταφορά της γραμμής 56  από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.
Μετά από 40 χρόνια , από το 1979, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τη συγκοινωνία του Ωραιοκάστρου στα ΚΤΕΛ και δε δεχόμαστε μεμονωμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου μας
 Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους αγώνες των παλαιών διοικήσεων του νυν Δήμου μας και της τότε Κοινότητας των 2.500 κατοίκων για την ένταξη του Ωραιοκάστρου στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που στη συνέχεια, είχε ως επακόλουθο τη συγκοινωνιακή  αναβάθμιση της πόλης μας. Ζητούμε από τον κ.Δήμαρχο Ωραιοκάστρου τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα προς συζήτηση το φλέγον πρόβλημα της συγκοινωνιακής σύνδεσης της πόλης μας με τη Θεσσαλονίκη και τη λήψη  απόφασης για την λειτουργία της γραμμής 56 από τον ΟΑΣΘ.
Ταυτόχρονα ζητούμε από τον κ.Δήμαρχο να διεκδικήσει:
1) περισσότερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για τη γραμμή 56,
2) τη δημιουργία της γραμμής 56 Εξπρές έως τα Πανεπιστήμια με 10 δρομολόγια καθημερινά για να εξυπηρετεί  φοιτητές και εργαζόμενους,
3) την επέκταση των δρομολογίων της γραμμής 27 μέχρι  τη Συμμαχική οδό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού Αγίου Γεωργίου και των εργαζομένων στη Βιοτεχνική Περιοχή, θέματα τα οποία είχαμε ωριμάσει μέχρι το 2014 αλλά στη συνέχεια δεν υλοποιήθηκαν.
Δε θέλουμε να επιστρέψουμε στο 1979
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από κοινού και όχι μεμονωμένα.
Με τιμή
Ευγενία Τσακίρη        Ευτυχία Παλτατζίδου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!