ΙΜΕΤ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 2019: Παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ και του έργου e-Smartec


ΙΜΕΤ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 2019

Παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ
και του έργου e-Smartec


ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  που διοργανώνει και φέτος (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σηματοδοτείται και από την παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ καθώς και των Καινοτόμων Τεχνικών για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην ανάπτυξή τους.
Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ με εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων της ΠΚΜ ενώ πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία των ΠΤΑ, ΠΚΜ και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στα πλαίσια των δύο Interreg Europe έργων REFORM και e-smartec.
Η συνάντηση και ενημέρωση  αποσκοπεί στη συγκρότηση μηχανισμού υποστήριξης όλων των Δήμων της ΠΚΜ για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, για την οποία έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Φορέων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, την οποία θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης,  οι εκπρόσωποι των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ το οποίο λειτουργεί μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.keyp-svak-rcm.imet.gr/.  Το Κέντρο Υποστήριξης βασίζει το περιεχόμενό του στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και την εθνική νομοθεσία για τα ΣΒΑΚ και προσφέρει χρήσιμο υλικό για κάθε στάδιο υλοποίησής τους.  Μέσα από το Κέντρο θα μπορεί να γίνεται διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χρηστών, ώστε να επιτυγχάνεται μεταφορά τεχνογνωσίας και συμμετοχικός σχεδιασμός που αποτελούν βασικές παραμέτρους του βιώσιμου σχεδιασμού των πόλεων.
 e-smartec και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα
Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στα πλαίσια του έργου e-smartec, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις πρακτικές για την ενίσχυση της συμμετοχής Φορέων και Πολιτών στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μέσα από επιτυχημένες καινοτόμες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Στην αρχή της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη συνάντηση των Φορέων με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώσουν ερωτήματα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της κινητικότητας, όπως τη βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας τους, και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν  κατά την καθημερινή τους μετακίνηση.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση των παραβρισκόμενων Φορέων στα ερευνητικά εργαστήρια του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η πρόσκληση της εκδήλωσης.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!