Η Ελίζ Ζαλαντό και ο Γιώργος Κρασσακόπουλος στο «Χρήστος Τσακίρης» για την έναρξη προβολών του 60ου ΦΚΘ στην Σταυρούπολη


Με δύο ταινίες animation άνοιξε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, η αυλαία των 20 προβολών του επετειακού 60ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σταυρούπολη, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό και του Υπεύθυνου Προγράμματος Γιώργου Κρασσακόπουλου.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Πολιτισμού, η νέα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά, Μαρία Σαββίδου και ο Αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης, καλωσόρισαν τους δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους ξενάγησαν στην αίθουσα προβολής των ταινιών και στις δύο Εκθέσεις για τα 60χρονα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», και στην Υπόγεια Διάβαση, έναν εναλλακτικό εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
Οι οικοδεσπότες συνεχάρησαν την κυρία Ζαλαντό για την εμπνευσμένη τελετή έναρξης στο Ολύμπιον, ευχήθηκαν καλή συνέχεια και καλές κινηματογραφικές εμπειρίες σε όλους τους θεατές και τους διαγωνιζόμενους, σημειώνοντας ότι πέρα από την καλλιτεχνική διάσταση του ΦΚΘ, θα πρέπει όλοι να εστιάσουμε στα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα των διοργανωτών και ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες για καθολική πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον και στο περιεχόμενο της κινηματογραφικής τέχνης.

Το μήνυμα του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για το 60ο ΦΚΘ
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με την ευκαιρία της έναρξης του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εύχεται καλές προβολές σε όλους τους σινεφίλ, καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες δημιουργούς και χρόνια πολλά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στους εξαιρετικούς συντελεστές του,
τονίζοντας ότι ‘’για το Δήμο Παύλου Μελά, η συνεργασία για 6η συνεχή φορά με τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πολιτιστικούς θεσμούς διεθνούς εμβέλειας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και μια πρόκληση για να εξελίσσουμε σε κάθε διοργάνωση αυτή τη σχέση. Στο 60ο ΦΚΘ, θα προβάλλονται ταινίες καθημερινά στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της φετινής διοργάνωσης, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά στις έξη δημιουργικές δεκαετίες του θεσμού με δύο Εκθέσεις στους χώρους μας, ενώ οι προβολές της Νεανικής Οθόνης για τα σχολεία, έχουν ιδιαίτερη αξία στην προσπάθεια διασύνδεσης της έβδομης τέχνης με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Παύλου Μελά’’.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!