Προβολές της «Νεανικής Οθόνης» του 60ου ΦΚΘ για τους μαθητές του Δήμου Παύλου Μελά

‘’Τα παιδιά μας με ένα βλέμμα αθώο και μαζί αμείλικτα υποψιασμένο μαθαίνουν να διαβάζουν τον κόσμο’’.
Το πρωινό της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2019 θα είναι για πολλούς μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά, γεμάτο κινηματογραφικές εμπειρίες και αναδρομή στα 60 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη» διοργανώνεται στο πλαίσιο του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά και στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επετειακού 60ού Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ, με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, γιορτάζουν με τη μαθητική κοινότητα της πόλης μας, τις έξι δημιουργικές δεκαετίες του θεσμού με 20 προβολές στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (1-10 Νοεμβρίου), δύο Εκθέσεις στους χώρους μας και τις προβολές της «Νεανικής Οθόνης» για τα σχολεία μας.
Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει δύο προβολές του ΦΚΘ με δωρεάν είσοδο για τους μαθητές και εμπλουτίζεται από το Δήμο με  ξεναγήσεις στις 2 Εκθέσεις με φωτογραφίες ρετρό του κορυφαίου κινηματογραφικού θεσμού (1960 – 2019) και συγκεκριμένα:
•09.00, Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, προβολή ταινίας
Ο Γιάκομπ, η Μίμι και τα σκυλιά που μιλάνε / Jacob, Mimmi and the Talking Dogs
(70΄, για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)

•10.30, Υπόγεια Διάβαση - Εναλλακτική Υπόγεια Διαδρομή, Λαγκαδά 223 με Καλαβρύτων (ύψος των τραπεζών)
Εκδήλωση μικρής διάρκειας για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς τους, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των προσκεκλημένων από το ΦΚΘ

•11.00, Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, προβολή ταινίας
Το συναρπαστικό μου καλοκαίρι με την Τες / My Extraordinary Summer with Tess
(82΄, για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Πέρα από τις προβολές, η «Νεανική Οθόνη» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει διαδραστικές εισηγήσεις με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τα θέματα που θίγονται στην αντίστοιχη ταινία αλλά και την μύηση των μαθητών στην κινηματογραφική γλώσσα.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!