Όχι άλλη υποκρισία για το κλίμα! Οι Πράσινοι θεωρούν αντιφατική τη ρητορεία για την «κλιματική αλλαγή» και καλούν σε δράση

Όχι άλλη υποκρισία για το κλίμα!
Οι Πράσινοι θεωρούν αντιφατική τη ρητορεία για την «κλιματική αλλαγή» και καλούν σε δράση  


Την ίδια στιγμή που στον πλανήτη αρχίζει να κυριαρχεί η ανησυχία για τις κλιματικές ανατροπές και στην Ευρώπη συζητιούνται προτάσεις για αποχή από επενδύσεις σε υποδομές ορυκτών καυσίμων, στην Ελλάδα προωθούνται από τις κυβερνήσεις εξορύξεις, αγωγοί, μονάδες συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής και υγροποίησης φυσικού αερίου, κατασκευάζονται νέοι αυτοκινητόδρομοι και χτίζονται ενεργοβόρα κτίρια. 
Οι Πράσινοι -πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο Κόμμα, που συμμετέχουν παντού στις κινητοποιήσεις της νεολαίας ενάντια στην κλιματική κρίση την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, καλούν τα άλλα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση να σεβαστούν έμπρακτα την πρόσφατη Έκθεση του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ Emissions Gap Report.
Η Έκθεση δέχεται ότι οι υφιστάμενες μονομερείς δεσμεύσεις των κρατών στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού είναι εντελώς ανεπαρκείς και αντιστοιχούν σε τροχιά υπερθέρμανσης 3,20 C στα τέλη του αιώνα. Επίσης, ότι οι παγκόσμιες εκπομπές μέχρι το 2030 θα πρέπει να μειώνονται κατά 7,6% κάθε χρόνο, προκειμένου να πιαστεί ο στόχος συγκράτησης της υπερθέρμανσης στους 1,50 C, κάτι εξαιρετικά απαιτητικό και ακριβό, αφού την τελευταία δεκαετία αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,5%.
Αν οι κυβερνήσεις είχαν ακούσει το οικολογικό κίνημα και τους ανεξάρτητους από σκοπιμότητες επιστήμονες, που εδώ και χρόνια ζητούν μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο στόχος θα μπορούσε να είχε πιαστεί πιο εύκολα και οικονομικά. Τώρα η κλιματική κρίση αρχίζει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα και να βάζει σε κίνδυνο την επιβίωσή μας. Η καταστροφή δεν θα συμβεί στο μέλλον, τη ζούμε ήδη και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επιστροφής!  
Πρέπει να δράσουμε άμεσα, τονίζουν οι Πράσινοι! Έχουμε μόνο 10 χρόνια για να διατηρηθεί τουλάχιστον η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από 1.5°C, συγκριτικά με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Πρέπει να αλλάξουν με ταχείς ρυθμούς οι πολιτικές στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της βιομηχανίας κ.ά. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε τους πάγους να λιώνουν και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας να καταστρέψει τις ακτές και την οικονομία μας.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής. Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις. Παρακινούμε και παλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας για έναν καθαρότερο πλανήτη. Ζητάμε κλιματική δικαιοσύνη. Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι εξορύξεις. Ζητάμε την άμεση μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, φιλική στο περιβάλλον. Ζητάμε αλλαγή των πολιτικών και του τρόπου ζωής μας. Όλοι στους δρόμους την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!