Αλληλεγγύη - Ανατροπή: Οι ευθύνες για την ΔΕΥΑΩ έχουν ονοματεπώνυμο



Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην ΔΕΥΑΩ, με τις παραιτήσεις του Προέδρου του Δ.Σ και της Διευθύντριας, δείχνουν το αδιέξοδο που βρέθηκε η Δημοτική επιχείρηση. Φανερώνει όμως και κάτι πολύ βαθύτερο. Την διαχρονικά χρεοκοπημένη πολιτική των τελευταίων διοικήσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου, με την επιλογή των ίδιων μεθόδων. Μια πολιτική που ως μόνο κριτήριο είχε το βόλεμα και την εξυπηρέτηση των «δικών μας», με τραγικό αποτέλεσμα όσοι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι συνδεμένοι στο δίκτυο της ΔΕΥΑΩ, να μην έχουν πρόσβαση σε επαρκές και πόσιμο νερό.
Και ενώ οι κάτοικοι της Μυγδονίας και Καλλιθέας περίμεναν πως και πώς να τρέξει καθαρό νερό στις βρύσες των σπιτιών τους, στο δημοτικό συμβούλιο της 18/11/2019 πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά με λεπτομέρειες από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ ότι υφίσταται ακόμη και άμεσο πρόβλημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ της δημοτικής επιχείρησης που πνίγεται από χρέη, κακοδιαχείριση, έλλειψη προσωπικού, υδατοκλοπές, ανείσπρακτες οφειλές, μη επαρκή συντήρηση δεξαμενών, αδυναμία εκπόνησης μελετών, ασυντήρητο δίκτυο με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων κυβικών νερού,  οριακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Λητής, κ.λ.π.   Άδηλο και ζοφερό λοιπόν το  μέλλον της ΔΕΥΑΩ.
Μετά από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η θέση της ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ των δημοτικών ενοτήτων Μυγδονίας και Καλλιθέας, ήταν πέρα για πέρα ορθή.  Πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε και να παρθούν άμεσα αποφάσεις με  πρώτο βήμα τον έλεγχο των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΩ από τους ελεγκτές  δημόσιας διοίκησης και στη συνέχεια τη ριζική αλλαγή στη διαχείριση της υδροδότησης των περιοχών Καλλιθέας και Μυγδονίας με την ενσωμάτωση της επιχείρησης στις δημοτικές υπηρεσίες. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.
 Εμείς οι ενεργοί πολίτες ας φροντίσουμε για το μέλλον μας αλλά και των επόμενων γενεών, παίρνοντας μέτρα και για την επελαύνουσα  κλιματική αλλαγή  που θα κάνει ακόμη πιο δυσεύρετο αυτό το βασικό δημόσιο αγαθό, που λέγεται ΝΕΡΟ .

Η Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ καλεί όλους τους δημότες σε διάλογο και επαγρύπνηση. Θα είμαστε μπροστά σε κάθε θετική και βιώσιμη λύση, που θα βάλει τέλος στις παρελθούσες αδιέξοδες πολιτικές και  στις υφιστάμενες τριτοκοσμικές καταστάσεις.
                                                            Το γραφείο τύπου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!