Στην Αθήνα παρουσίαζεται το βιβλίο του Βασίλη Καρρά




Στη «Μουσική Σκηνή Οδός Λυσίου» στην Αθήνα παρουσιάζεται το βιβλίο του Βασίλη Καρρά «Από την αποθέωση της Ανατολής... ...στο χειροκρότημα της Δύσης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Με την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών από το χώρο της μουσικής δημιουργίας και των συντελεστών της έκδοσης, παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο του Βασίλη Καρρά με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής… …στο χειροκρότημα της Δύσης» και υπέρτιτλο «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ - ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε κείμενα-επιμέλεια του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Δημαρά.
Η παρουσίαση, που θα γίνει στη «Μουσική Σκηνή Οδός Λυσίου» (Λυσίου και Μνησικλέους 22, Πλάκα) μεθαύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ώρα 19.00’, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τον καλλιτεχνικό κόσμο και το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας.
Ομιλητές θα είναι οι: Νίκος Δημαράς, Περικλής Πηλείδης, Ξένια Κούρτογλου, Βασίλης Καπερνάρος, Αντώνης Ρέμος και Γιάννης Ζουγανέλης.
Το πρώτο βιβλίο του Βασίλη Καρρά είναι ένα ταξίδι πάνω σε μια μακρά διαδρομή, που αρχίζει  «Από την αποθέωση της Ανατολής» και φτάνει «...στο χειροκρότημα της Δύσης», 141«τραγούδια της ψυχής» γραμμένα «με λόγια καθημερινά».
Στο βιβλίο γίνεται αναλυτική καταγραφή της σπουδαίας καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι στίχοι όλων των τραγουδιών που έγραψε και ερμήνευσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης και φωτογραφικό άλμπουμ από την 42χρονη πορεία του, στο χώρο της μουσικής.
Τα κείμενα έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του περιεχομένου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου ανήκει στην "Πηλείδης Α.Ε." και η επεξεργασία της ύλης έγινε από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Αρχείο του Βασίλη Καρρά, το Αρχείο του φωτογράφου Κώστα Γκόρα και του Caravel STUDIOPHTOGRAPHY.
Σημειώνεται ότι ένα μέρος των εσόδων της έκδοσης θα διατεθεί για την Στέγη Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος, ένα ίδρυμα, που βρίσκεται σε στάδιο δημιουργίας.  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!