Και απογευματινό τμήμα στις Σχολές Γονέων Δήμου Παύλου Μελά


Και απογευματινό τμήμα στις Σχολές Γονέων Δήμου Παύλου Μελά

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, ανταποκρινόμενες στα δίκαια αιτήματα των δημοτών για λειτουργία απογευματινού τμήματος στις Σχολές Γονέων, πέραν του πρωϊνού, ανακοινώνουν ότι από τον Ιανουάριο του 2020, θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα και τις απογευματινές ώρες.
Το Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, καλούν τους γονείς να εγγραφούν στις Σχολές και συγκεκριμένα στα παρακάτω τμήματα
Α΄ Τμήμα: ώρες λειτουργίας 09.30 π.μ. - 12.00, από την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και κάθε Τετάρτη (εκτός αργιών) μέχρι και τον Απρίλιο του 2020.
Εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.
Β΄ Τμήμα: ώρες λειτουργίας 17.30 - 19.30, από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και κάθε δεύτερη Παρασκευή (εκτός αργιών) μέχρι και το Μάιο του 2020.
Εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020.
Υπεύθυνη ψυχολόγος είναι η Έλενα Παπαλεξανδρή.
Τα μαθήματα παραδίδονται στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όροφος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221 στη Σταυρούπολη.
Οι Σχολές Γονέων ενδυναμώνουν τον γονεϊκό ρόλο, διδάσκοντας δεξιότητες που ενισχύουν τη φροντίδα, την αγάπη, τη σωματική εγγύτητα, την ενσυναίσθηση και την επικοινωνία.
Οι Σχολές Γονέων στοχεύουν κυρίως στην ΠΡΟΛΗΨΗ και η δράση τους κινείται σε δύο άξονες: την ενημέρωση και τη διαμόρφωση-διαφοροποίηση, η μία στενά συνδεδεμένη με την άλλη.
Η ενημέρωση (information) θέτει υπόψη των γονιών τις μελέτες, τις έρευνες, τα σύγχρονα δεδομένα της οικογενειακής ψυχολογίας.
Η διαμόρφωση-διαφοροποίηση (formation), από την άλλη, οδηγεί τους γονείς μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς τους απέναντι στο παιδί τους. Οι γονείς αλλάζουν, τα παιδιά αλλάζουν, η σχέση γονιού – παιδιού διαφοροποιείται και εξελίσσεται.
Το έργο των Σχολών Γονέων δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός είδους διαλέξεις, βιβλία, άρθρα ή πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου. Τα όποια μέσα μετάδοσης πληροφοριών για τους γονείς μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα και διαφωτιστικά.
Ενημερώσου λοιπόν για ένα ρόλο όπου δεν υπάρχουν πτυχία...
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι εγγραφές μπορούν να γίνονται
τηλεφωνικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 020179-160 
με επίσκεψη στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στη Νικόπολη, Λήμνου 2 με Καζαντζίδη Γωνία, Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά και να παρακολουθήσουν όλες τις προγραμματισμένες ομιλίες των Σχολών Γονέων.
Θα δοθεί προτεραιότητα σε γονείς που δεν συμμετείχαν ξανά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!