Το 1ο δημοτικό Ευκαρπίας στην Timisoara Ρουμανίας με πρόγραμμα Erasmus+ “Healthy Life, Better Life, Longer Life”




Δάσκαλοι και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας πραγματοποίησαν το τέταρτο ταξίδι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που εκπονεί το σχολείο με τον τίτλο: “Healthy Life, Better Life, Longer Life” τη φορά αυτή στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας από τις 18/11/2019-21/11/2019. Εκεί συναντήθηκαν για άλλη μια φορά τα έξι σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την  Πορτογαλία,  Ισπανία,  Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.
Η τετραήμερη συνάντηση αυτή πλαισιώθηκε από εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο, εργαστήρια, ξεναγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές και πεζοπορίες.
Οι εκδηλώσεις στο σχολείο περιελάμβαναν γιορτή υποδοχής κατά την οποία μπαίνοντας μέσα στο σχολείο δύο παιδιά με παραδοσιακή φορεσιά προσέφεραν ψωμί , το οποίο το βουτούσαμε μέσα σε αλάτι. Το επιστέγασμα της φιλίας: «Μαζί φάγαμε ψωμί κι αλάτι». Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ενώ μαθητές κρατώντας από μια σημαία της κάθε χώρας μας καλωσόρισαν με τις έξι διαφορετικές γλώσσες. Ακολούθησε ξενάγηση μέσα στο σχολείο.
Επισκεφθήκαμε ένα παραδοσιακό τυροκομείο της περιοχής, γευθήκαμε τα τυροκομικά προϊόντα που παράγει, όπως επίσης και το φυτώριο του πανεπιστημίου.
Γνωρίσαμε την όμορφη Τιμισοάρα με μια υπέροχη ξενάγηση, επισκεφθήκαμε το επιβλητικό κάστρο Hunedoara που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της περιοχής και της Ρουμανίας.
Περπατήσαμε μέσα σε ένα υπέροχο δάσος και επίσης δίπλα στον ποταμό Bega,
Πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια όπου συμμετείχαν δάσκαλοι και μαθητές όπως: Δημιουργία και ανάγνωση QR code, ετοιμασία πρωινού, ενώ έγινε παρουσίαση από τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων με power point  παραδοσιακών και υγιεινών συνταγών με μπισκότα.
Επίσης, σε συνάντηση μόνο των εκπαιδευτικών συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος, οι δραστηριότητες που θα γίνουν στο μέλλον και το επόμενο ταξίδι στο Pego της Ισπανίας. Μέσα από τη συνάντηση φάνηκε για άλλη μια φορά η σύμπνοια, η όρεξη για δουλειά και το κέφι για όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.
Τέλος, τόσο τα μεσημεριανά γεύματα, όσο και τα δείπνα ήταν υπέροχα. Γευθήκαμε  την παραδοσιακή ρουμανική κουζίνα σε εξαιρετικά παραδοσιακά εστιατόρια. Το φαγητό, αλλά και τα γλυκά ήταν υπέροχα.
Μία βραδιά ήταν αφιερωμένη στην απονομή των βεβαιώσεων και ακολούθησε επίσημο δείπνο με μουσική και χορό.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!