Σύλληψη 20χρονου αλλοδαπού για έρανο. Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Αστυνομία

Ένας 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη  απο αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου. Ο συλληφθείς μαζί με έναν ακόμη 24χρονου ομοεθνή του προσποιήθηκαν τους μαθητές και προσπαθούσαν να πουλήσουν ημερολόγια για να μαζέψουν χρήματα για σχολική εκδρομή. Μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα απο 61χρονο πουλώντας του ημερολόγιο τοίχου.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ημερολόγιο τοίχου και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση εγκληματικής πράξης, ενώ σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε σθεναρά.
Εξαιτίας του περιστατικού αυτού η Γ.Α.Δ.Θ. εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών απάτης με το πρόσχημα συνδρομών, η οποία  συνίσταται στην έκδοση από τους δράστες πακέτων συνδρομών για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή διάφορα σωματεία (π.χ. αναπήρων, τυφλών κλπ) και στην εκμετάλλευση της ευαισθησίας που επιδεικνύουν οι πολίτες σε τέτοιου είδους ζητήματα, με αποτέλεσμα να συνεισφέρουν οικονομικά στις πρωτοβουλίες αυτές.
Επισημαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές (έρανοι, διάθεση εισιτηρίων κλπ) πρέπει να διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και ως εκ τούτου τα εισπρακτικά μπλοκ πρέπει να είναι σφραγισμένα νομοτύπως.  Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρόκειται προφανώς για υπόθεση απάτης.

πηγή φώτο: από κάτοικο την ώρα που προσπαθούσε να του πουλήσει ημερολόγιο


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!