Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δωρεά 292 βιβλίων στις φυλακές Διαβατών

ΔΩΡΕΑ 292  ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης
(Φυλακές Διαβατών)

Αναμφίβολα το «βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», πόσο δε μάλλον όταν είναι η μοναδική διέξοδος γνώσης, ενημέρωσης, μόρφωσης αλλά και επιμόρφωσης  των ανθρώπων που για κάποιο λόγο βρέθηκαν έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης ( φυλακές).
Για τους ανθρώπους  που ζουν - φυλακισμένοι-  σε κελιά,   ο χρόνος, οι  ώρες, οι μέρες «δεν» περνούν. Γι αυτό και   η ανάγνωση ενός βιβλίου, είναι ότι πολυτιμότερο μπορεί να γεμίσει τον ατελείωτο και μονότονο χρόνο απραξίας τους και ίσως  είναι και ο μοναδικός  τρόπος επικοινωνίας με τον «έξω» κόσμο, ακόμη και  άσκησης του μυαλού  και του λεξιλογίου τους. Για   αυτούς  τους προφανείς αλλά  και για πολλούς ακόμη τους λόγους οι βιβλιοθήκες εντός των καταστημάτων κράτησης, έλυσαν προβλήματα και έδωσαν σωτήριες διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης   στους έγκλειστους οι οποίοι βρήκαν στα βιβλία – τον φίλο και την παρέα που χρειάζονται.
Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και προσπαθώντας να στηρίξει τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες πολιτών στις οποίες ανήκουν οι έγκλειστοι των φυλακών σε συνεργασία με  το τμήμα της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού χάρισε στο  κατάστημα κράτησης Θεσσαλονίκης ( φυλακές Διαβατών) 292 βιβλία.

Την δωρεά των βιβλίων παρέδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης ο οποίος επισκέφθηκε το κατάστημα κράτησης Διαβατών συνοδευόμενος από  την προϊσταμένη της βιβλιοθήκης Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Εφη  Αθαναηλίδου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε τόσο με τον  Διευθυντή κ. Α. Παπαδόπουλο όσο και με τον  Κοινωνικό Λειτουργό κ. Ρουσσάκη υπήρξε ταύτιση απόψεων για τον σημαντικό ρόλο την χρησιμότητα και την χρηστικότητα των βιβλίων στη ζωή των εγκλείστων αλλά η υπόσχεση για περαιτέρω συνεργασία και στήριξη της δομής προς όφελος των εγκλείστων.

...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!