Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο διεθνείς εκθέσεις: στο “4ο Greek Food Show” στη Βαρσοβία και στη “Sial Middle East 2019” στο Άμπου Ντάμπι

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο διεθνείς εκθέσεις: στο “4ο Greek Food Show” στη Βαρσοβία και στη “Sial Middle East 2019” στο Άμπου Ντάμπι

          Στις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων – ποτών “ Greek Food Show” (Βαρσοβία) και “Sial Middle East 2019” (Άμπου Ντάμπι) συμμετείχε πρόσφατα η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και προώθηση των αγροτικών της προϊόντων.
          Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε  στο “ Greek Food Show”, που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας “PGE NARODOWY” στην Πολωνία. Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας  στο 4ο “Greek Food Show” ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διείσδυση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Πολωνία κατά 80%. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία Μιχαήλ Δαρατζίκης, ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στην Πολωνία Νικόλαος Χριστοδουλίδης και ο πρόεδρος του Πολωνο-Ελληνικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Γεώργιος Αθανασιάδης.
          

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση “ Sial Middle East 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ένα από τα κορυφαία εμπορικά γεγονότα για τον κλάδο των τροφίμων- ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής. Το περίπτερο της Περιφέρειας  επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS) Thomas A. Gugler καθώς και  πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών, εμπορικών και επιχειρηματικών φορέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “Σοκολάτα Αγαπητός” που φιλοξενήθηκε και προβλήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διακρίθηκε και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις πέντε εταιρείες με τα πιο καινοτόμα προϊόντα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
          Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας  Σωτήρης Μπάτος, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής της ΠΚΜ στη“ Sial Middle East 2019”: ”Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις σε αναπτυσσόμενες και νέες αγορές, όπως είναι η “Sial Middle East 2019” και το “4ο Greek Food Show”, αποδεικνύουμε έμπρακτα και εντείνουμε τις προσπάθειές μας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της αναγνωρισιμότητας των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας. Η θετική ανταπόκριση και τα αποτελέσματα που έχει η  στοχευμένη παρουσία μας σε μεγάλα εμπορικά γεγονότα μας δίνουν την ικανοποίηση αλλά και το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε να προωθούμε τα εκλεκτά προϊόντα της Περιφέρειάς μας συμβάλλοντας σημαντικά στην τόνωση του πρωτογενούς μας τομέα” .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!