Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος στον Δήμο Καλαμαριάς



        
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος στον Δήμο  Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών που πραγματοποιεί  η  Διδασκαλική Ομοσπονδία με Δήμους της βόρειας Ελλάδος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν σήμερα  τον Δήμο Καλαμαριάς και συναντήθηκαν, στο γραφείο Δημάρχου,  με την Γενική Γραμματέα, Ελένη Φύκα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιο Γιαννακό και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων,  Ευλαμπία  Ντόντη-Μπανιώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν  μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στην Καλαμαριά. Συγκεκριμένα, τέθηκε το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων, η έλλειψη των οποίων  μπορεί να δυσχεράνει την φοίτηση των παιδιών  προσχολικής ηλικίας και έγινε αναφορά  στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν  στον Δήμο και μπορούν να εξυπηρετήσουν  τους μικρούς μαθητές.
Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας,  Σταύρος Πετράκης συνεχάρη την Δημοτική Αρχή για την ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης στις μονάδες εκπαίδευσης του Δήμου, πράγμα, που όπως τόνισε, είναι πυλώνας του σωστού και αποτελεσματικού προγραμματισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών της σχολικής στέγης.  
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς  αυτή την κατεύθυνση, ώστε κανένα παιδί να μην βρίσκεται εκτός των δημόσιων δομών εκπαίδευσης.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!