Α.Τριανταφυλλίδης:«Ομολογία Σταϊκούρα για Υπερφορολόγηση των πολιτών από τη ΝΔ»

Την ομολογία του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα για υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών από την Κυβέρνηση της ΝΔ καυτηρίασε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,  κατά τη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Τι θέλετε να πείτε κ.Υπουργέ λέγοντας: «όσο υπερφορολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολογήσαμε και εμείς τον ελληνικό λαό»; Γιατί, αν βάλαμε τους ίδιους φόρους, όπως ισχυρίζεστε,    αυτό σημαίνει ότι αν υπερφορολογήσαμε εμείς, τότε υπερφορολογήσατε και εσείς. Ομολογείτε, λοιπόν, στα πρακτικά της Βουλής, ως Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του κ. Σταϊκούρα, ότι εσείς υπερφορολογήσατε τον ελληνικό λαό, αφού δεν βάλατε ούτε λιγότερους ούτε περισσότερους, αλλά τους ίδιους φόρους με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ερώτηση καταθέτω και περιμένω να λάβω απάντηση».
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
X.Σταϊκούρας: Πριν από το πρώτο μνημόνιο, Ιανουάριος με Απρίλιο του 2010. Τα μέτρα ήταν 15 δισεκ. ευρώ. Δεν ήταν η Ν.Δ. στην Κυβέρνηση. Πρώτο μνημόνιο, Μάιος του 2010. Τα μέτρα ήταν 30 δισ. ευρώ. Σύνολο 45 δισ. ευρώ. Η Ν.Δ., αυτή εδώ η παράταξη, δεν ήταν στην Κυβέρνηση.
Δεύτερο μνημόνιο, Δεκέμβριος του 2012. Και τρίτο μνημόνιο, περίπου 10 δισ. ευρώ. Ίσα μέτρα η Ν.Δ., ίσα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Α.Τριανταφυλλίδης: Τελειώνω με αυτό που σας είπα. Το είπε ο κ. Σταϊκούρας. Δεν ξέρω αν κατάλαβε τι είπε. Είπε: «όσους φόρους βάλατε εσείς, βάλαμε και εμείς». Αυτό σε μια πρωτογενή προσέγγιση, δεν ξέρω, κύριε Πρόεδρε, αν αυτό ακούσατε «όσους φόρους βάλατε εσείς, βάλαμε και εμείς». Επομένως, τι θέλετε και φωνάζατε σε σχέση με τους φόρους; Αφήστε ότι δεν είναι σωστό αυτό: «όσους φόρους βάλατε εσείς», γιατί έβγαλε τις περιόδους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2010, 2012 κ.λπ. και κράτησε, λέει: «αυτή η παράταξη, η Ν.Δ. δεν έβαλε φόρους». Όσους βάλατε εσείς, δέκα δισ. ευρώ, 10 δισ. βάλαμε και εμείς.
Αφήστε που δεν είναι σωστό, αλλά εμείς ξέραμε από αυτά που ακούγαμε από το ΣΚΑΪ και όλα τα υπόλοιπα επικοινωνιακά μέσα, που δίνουν τηλεοπτικές «πλάτες» στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε καθεστώς υπερφορολόγησης. Δηλαδή, τι θέλετε να πείτε; Ότι: «όσο υπερφορολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολογήσαμε και εμείς τον ελληνικό λαό»; Γιατί, αν βάλαμε τους ίδιους φόρους, αυτό σημαίνει ότι αν υπερφορολογήσαμε εμείς, υπερφορολογήσατε και εσείς. Ομολογείτε, λοιπόν, στα πρακτικά της Βουλής, δια στόματος του κ. Σταϊκούρα, ότι εσείς υπερφορολογήσατε τον ελληνικό λαό, αφού δεν βάλατε λιγότερους ούτε περισσότερους, αλλά τους ίδιους φόρους με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ερώτηση και περιμένω να λάβω απάντηση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!