Νομικοί της Θεσσαλονίκης στο Βουλγαρικό Προξενείο για την ενίσχυση κλίματος και συνεννόησης μεταξύ των βαλκανικών λαών


Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια (ΑΜ: 10504)


Νομικοί της Θεσσαλονίκης στο Βουλγαρικό Προξενείο για την ενίσχυση κλίματος και συνεννόησης μεταξύ  των βαλκανικών λαών 

                                   
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του Σωματείου «Δικηγόροι για  την Ειρήνη, την Δημοκρατία και την Συνεννόηση στα Βαλκάνια» είχε στους χώρους του Βουλγαρικού Προξενείου Θεσσαλονίκης συνάντηση γνωριμίας με τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη κ. Vladimir Pisanchev και το  σύμβουλο του κ. Ivan Dinev.
Στο κλιμάκιο μετείχαν οι ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΕΛΛΙΚΗΣ (δικαστικός επιμελητής) , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ, ΕΡΣΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (δικηγόροι) καθώς και οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΦΤΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ (συνταξιούχοι δικηγόροι).
Κατά τη συνάντηση τα μέλη του κλιμακίου παρουσίασαν τους σκοπούς και τις δράσεις του Σωματείου , με σταθερή κατεύθυνση τη ενδυνάμωση του κλίματος  συνεργασίας των βαλκανικών λαών και ειδικότερα των δύο νομικών κοινοτήτων  με βάση τον σεβασμό της αρχής του «κράτους δικαίου»
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με στόχο την αναζήτηση τρόπων για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων των δύο νομικών κοινοτήτων  σε επιστημονικό επίπεδο, την ανταλλαγή απόψεων και τη συγκριτική επισκόπηση των θεσμών απονομής δικαιοσύνης ,  καθώς και τη συμβολή στη διευκόλυνση των πολιτών των δύο χωρών στον τομέα των προϋποθέσεων -από νομική και τεχνική άποψη - για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικότητας , του τουρισμού και άλλων δράσεων.
Το κλιμάκιο πρόσφερε συμβολικά στον Πρόξενο  δώρο έναν πίνακα του καλλιτέχνη Αναστάσιου Δίκα από την  κίνηση εθελοντών “Άλμπατρος”, που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα στήριξης των προσφύγων. 

Επισυνάπτεται μία φωτο

Από το Γραφείο Τύπου
Θεσσαλονίκη, 17.12.2019


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!