Κανέλλος Νικολάου - ΓΓ Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» για το χάος στην Εθνική Οδό

Η «καρατόμηση» του Διοικητή του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής εξαιτίας των προβλημάτων που έφερε η χιονόπτωση και του κλεισίματος της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας έφερε αντιδράσεις
Ο αξιωματικός της Τροχαίας είναι το πρώτο στέλεχος του κρατικού μηχανισμού που αντικαθίσταται, μετά την έρευνα που ξεκίνησε για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού λόγω των έντονων φαινόμενων της κακοκαιρίας «Ζηνοβίας».. Η έρευνα δεν γίνεται μόνο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που κάλεσε τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ένα έλαβαν μέτρα για την «ακώλυτη» λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.
Σε άρθρο του ο ΓΓ της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ κ Κανέλλος Νικολάου αναφέρει: 

Ο οδηγός ενός οχήματος που χρησιμοποιεί την Εθνική Οδό και πληρώνει γι’ αυτή τη χρήση τα ακριβά διόδια τότε δικαίως έχει απαιτήσεις. Αυτές είναι το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοικτό και ασφαλές. Ορθώς, λοιπόν, αναζητήθηκαν από την κυβέρνηση άμεσα τα αίτια για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε.
Κάπως έτσι, μετά από τη σύσκεψη που έγινε για την απόδοση ευθυνών, βρέθηκε ο υπεύθυνος και «καρατομήθηκε» από τη θέση του. Ήταν ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής. Εδώ, όμως, πρέπει να μπουν ορισμένα ερωτήματα:
  • Ο διοικητής της Τροχαίας επέδειξε αδιαφορία;
  • Οι συνάδελφοι που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την υπηρεσία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες επέδειξαν αδιαφορία;
Την ίδια ώρα, γεννούνται κάποια ακόμη ερωτήματα:
  • Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τον οδικό άξονα και καρπώνεται το τίμημα των διοδίων, δεν έχει ευθύνες;
  • Έκανε τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ως όφειλε και δεν τα κατάφερε ή μήπως πιάστηκε απροετοίμαστη;
  • Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια «αθωώνει» εαυτόν και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών οπουδήποτε αλλού; Έγινε πιστευτή. Γιατί;
  • Μήπως έγινε και στο παρελθόν κάτι ανάλογο χωρίς να λογοδοτήσει και να τύχει κυρώσεων;
Δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία θεωρείται ελαφρά τη καρδιά από κάποιους υπεύθυνη γι’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Προφανώς, οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε τα «εύκολα θύματα» που θυσιαζόμαστε για να εξευμενίσουμε την κοινωνική οργή και αγανάκτηση.
Ελπίζουμε κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και να μην κρύβονται πάντα πίσω από την Ελληνική Αστυνομία. Ελπίζουμε να γίνει, επίσης, αντιληπτό ότι μπορεί να μας θεωρούν αναλώσιμους, αλλά δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αξιοπρέπεια και την υπόληψη μας.
Αυτά για την ώρα… Καλή χρονιά…


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!