Αντί για «πολλές και καλές δουλειές», η «κανονικότητα» της ΝΔ φέρνει αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις και στον ΟΤΕ


Αντί για «πολλές και καλές δουλειές», η «κανονικότητα» της ΝΔ φέρνει αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις και στον ΟΤΕ
Ερώτηση δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη Δώρα Αυγέρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
 
Ο ΟΤΕ κάνει χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους εργαζομένους τις απολύσεις. Αυτή είναι η «διάχυτη αισιοδοξία» για την οποία μιλάει ο κ. Μητσοτάκης;
Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους απέναντι στις ιδεοληψίες και τους τακτικισμούς της Διοίκησης του Οργανισμού

 
Τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ ζητούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, προχωρώντας σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση από τις 21/12 έως και τις 12/1, ύστερα από την παρελκυστική τακτική της διοίκησης του Ομίλου, που έχει οδηγήσει σε αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις συναδέλφων τους.
Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων παραθέτει περιστατικά απόλυσης εργαζομένων με πολυετή απασχόληση στη θυγατρική OTEAcademy, και συγκεκριμένα στο υποκατάστημά της στη Θεσσαλονίκη, και ζητά από τη Διοίκηση του υπερκερδοφόρου Ομίλου να δεσμευτεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη μη πραγματοποίηση απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η Διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης, προτείνοντας νέα μονοετή σύμβαση ως προϋπόθεση για να ενσωματώσει τη ρήτρα για μη απολύσεις στη νέα ΣΣΕ. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η Διοίκηση δυναμιτίζει τη διαπραγμάτευση, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες απολύσεις με τη λήξη της προτεινόμενης μονοετούς σύμβασης. Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η Διοίκηση προτείνει ΣΣΕ με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα».
Η κατάσταση αυτή συνιστά άλλη μια περίπτωση όπου η εργοδοσία τηρεί αδιάλλακτη και προσχηματική στάση, αρνούμενη τον ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, παρά τη ρητή επιδίωξη των τελευταίων για μια συμφωνία με όρους έντιμους και αξιοπρεπείς, η οποία θα διασφαλίζει το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων και της εταιρείας.
Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά κρουσμάτων, όπου οι απολύσεις και η μη τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έχουν τον πρώτο λόγο, απόρροια των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία από τη μια υπόσχεται «πολλές και καλές δουλειές», από την άλλη κλείνει το μάτι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις ιδεοληψίες των στελεχών της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.
Εκθέτει, τέλος, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος προ διημέρου στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2020 έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής για τη «διάχυτη αισιοδοξία που διαπιστώνει στην κοινωνία», καθώς και την «πίστη ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε μπρος».
Η πραγματικότητα λέει ότι πολλοί άνθρωποι και οι οικογένειές τους θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς δουλειά. Και η πραγματικότητα λέει ότι η πίστη πως τα πράγματα μπορούν να πάνε μπρος δεν υπάρχει στα κενά λόγια του κ. Μητσοτάκη, αλλά στους αλληλέγγυους εργαζόμενους που εν μέσω εορτών αγωνίζονται έμπρακτα για την αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους.
Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη Δώρα Αυγέρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τη θεσμική διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την επαναφορά-τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!