Σάββας Αναστασιάδης: Ο Χρυσοχοϊδης ανταποκρίνεται


Σάββας Αναστασιάδης: Ο Χρυσοχοϊδης ανταποκρίνεται

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωϊ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , βουλευτής ΝΔ  Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH RADIO 99,4 fm ,στην εκπομπή « Απλά επικίνδυνοι» με τον Σταύρο Οραήλογλου, όπου τόνισε μεταξύ άλλων  ότι τον περίμεναν εκπλήξεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της  συνάντησης που  είχε  με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη.
«…. αυτή την  προσπάθεια την είχα κάνει και παλαιότερα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ,  διότι στην  περιοχή της Σίνδου γνωρίζουμε όλοι, ότι  υπάρχει  αυξημένη παραβατικότητα. Η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας  δύο χιλιάδων  προσφύγων – μεταναστών αύξησε ακόμη περισσότερο, αυτή την πίεση προς τους κατοίκους.  Τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρινόταν επειδή θεωρούσε τον τότε Δήμαρχο τον κ. Φωτόπουλο ξένο προς αυτούς. Αυτή ήταν η αίσθησή μου. Θυμάστε ότι αντιμετώπιζαν το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών με μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε,

 « Έτσι συνέχισα και με τον κ. Χρυσοχοϊδη, τον οποίο συνάντησα λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.  Είχα ζητήσει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει την  Αστυνομική δύναμη στο Νομό Θεσσαλονίκης που υπολειπότανε  από τις θέσεις  κατά 350 άτομα, και πράγματι το έκανε και αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη που με περίμενε. Η δεύτερη ήταν αυτή , όταν  με κάλεσε στο τηλέφωνο προχθές  και μου είπε ότι αυτά που είχαμε  συζητήσει  έχουν υλοποιηθεί και έχουν και αποτελέσματα….. Έχω στείλει 30 άνδρες  της ειδικής ομάδας ΟΠΚΕ στο Δήμο Δέλτα, στη  Σίνδο και είκοσι άνδρες της ίδιας ομάδας στο Δήμο Βόλβης, στην Ασπροβάλτα μου είπε. Θεώρησα σωστό να το ανακοινώσω και να τον ευχαριστήσω δημόσια διότι με εξέπληξε θετικά με τη στάση του, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα και τα προβλήματα της αστυνόμευσης αλλά και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συναδέλφους βουλευτές »

Για την επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στο Σοχό
« Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για τη φύση και για την ιστορία. Μου εξέφρασε πριν από μερικούς μήνες την επιθυμία να πάει στο Σοχό τον οποίο έχει επισκεφθεί και σαν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και σαν βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης. Και του είχα πει πως όποτε μπορεί  θα πάμε.  Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου που είχαμε Ολομέλεια στη βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, με ρώτησε αν είμαι έτοιμος να πάμε στο Σοχό.  Έτσι προέκυψε και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Ανεβήκαμε γύρω στις 14:30 μ.μ. στον ορεινό όγκο του Βερτίσκου,  επισκεφθήκαμε δύο εκκλησάκια και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό τη Νέα Σεβάστεια, την εκκλησία και το σχολείο. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε με δική του πάλι επιθυμία την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην πλατεία του Σοχού, που όπως ξέρετε είναι ένα ιστορικό μνημείο, κατασκευάστηκε το 1750 και έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και τεχνοτροπία της εποχής γιατί κατασκευάστηκε από ντόπιους»

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το αν ο Σοχός απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να γίνει ανεξάρτητος Δήμος τόνισε:

« Έγινε αυτή η συζήτηση, τέθηκε το θέμα από  τοπικούς παράγοντες , ο πρώην Πρωθυπουργός  το άκουσε με πολύ προσοχή, και βεβαίως  επειδή καταλαβαίνει γιατί γνωρίζει  την περιοχή, ότι αυτό που έγινε με τον Δήμο Σοχού δεν είναι ούτε σωστό , ούτε επ΄ ωφελεία του κόσμου, υποσχέθηκε ότι όταν προκύψει ζήτημα θα το ξανασυζητήσουμε»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!