"Στρογγυλή τράπεζα για την ένταξη των προσφύγων" απο το κέντρο "Αντιγόνη" και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο

Σας προσκαλούμε στη 18η Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των Διακρίσεων, ένα θεσμό που διοργανώνει με επιτυχία η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια..
Η φετινή Στρογγυλή Τράπεζα ασχολείται με το επίκαιρο ζήτημα της ένταξης των προσφύγων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16.12.2019 στην αίθουσα "ΝΙΚΗ" του συνεδριακού κέντρου "Europa Hall", στον ημιόροφο του ξενοδοχείου "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).
Οι θεμελιακές παράμετροι της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της ανάδειξης του προσφυγικού ζητήματος ως κυρίαρχης ευρωπαϊκής υπόθεσης θα απασχολήσουν εξειδικευμένους επιστήμονες, πρόσφυγες και κοινωνικές οργανώσεις σε δύο ενότητες. Η πρώτη θα πραγματευτεί τις μεθόδους και τα εργαλεία της κοινωνικής ένταξης ενώ η δεύτερη θα επικεντρώσει στα εμπόδια της κοινωνικής ένταξης. Στο τέλος κάθε ενότητας προβλέπεται διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Δείτε στο συνημμένο το πρόγραμμα με τους ομιλητές. Για το event δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
Θα είναι ιδιαίτερη χαρά τόσο η προσωπική συμμετοχή σας όσο και η περαιτέρω διάδοση του εν λόγω Προγράμματος σε όσους ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα ζητήματα και για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.
Για το Κέντρο "Αντιγόνη"
Μιχάλης Τρεμόπουλος


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!