Τα "Πλάσματα μιας μέρας" στην Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
« ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ» του Irvin Yalom

Το βιβλίο «ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ» του κορυφαίου Αμερικανού ψυχοθεραπευτή, συγγραφέα και ομότιμου καθηγητή  Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ του Irvin David Yalom ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής ψυχοθεραπείας[ και συγγραφέας του εγκυρότερου και πληρέστερου εγχειριδίου υπαρξιακής ψυχοθεραπείας,

 θα συζητήσουν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου  την Παρασκευή 10 /1 /2020 στις 7 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ( Μ. Αλεξάνδρου 57) 2ος όροφος.

Την συνάντηση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Ψυχίατρος κ. Ιωάννης Σταθάκης τ. Διευθυντής του Ψυχιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα  για τις αλήθειες και τα ψέματα της ψυχανάλυσης .  

Ο Irvin David Yalom είναι γνωστός για την διδασκαλία του σχετικά με την ομαδική ψυχοθεραπεία και την ανάπτυξη του μοντέλου της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Εντούτοις εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο είναι γνωστός για επιστημονικά του βιβλία, άρθρα και μυθιστορήματα. ενώ το υπόλοιπό του συγγραφικό έργο απαρτίζεται από έργα  μυθιστοριογραφίας και δημιουργίες περισσότερο διδακτικού χαρακτήρα. Σε όλα του τα έργα ο συγγραφέας μοιράζεται με το κοινό την εμπειρία του από το χώρο της ψυχοθεραπείας.


 « 
OΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ». Με τα λόγια αυτά ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος υπενθύθιζε στον εαυτό του το εφήμερο της ζωής.

Από αυτόν αντλεί ο 84χρονος Ίρβιν Γιάλομ τον τίτλο του νέου του βιβλίου με ψυχοθεραπευτικές ιστορίες και μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί του τον αγώνα, τον πόνο και τη μαγεία της ζωής και της ψυχοθεραπείας.

Το βιβλίο του με τίτλο "Πλάσματα μιας μέρας" αφορά Ιστορίες σύντομων ψυχοθεραπειών που μας καθοδηγούν να δώσουμε νόημα στη ζωή, με χιούμορ, μαεστρία και βαθιά ανθρωπιά και χαρίζουν μια διεισδυτική, συμπονετική και ταυτόχρονα θαρραλέα ματιά στην ανθρώπινη ψυχή, με τον πόνο, τη σύγχυση και την ελπίδα που τη συνέχουν.

Ο Γιάλομ προσφέρει μ' αυτό το βιβλίο το απόσταγμα της σκέψης και της εμπειρίας του, με χιούμορ, μαεστρία και βαθιά ανθρωπιά.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!