Κυριακή Μάλαμα: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτεί ουσιαστική στήριξη των πολυμελών οικογενειών

“Η αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτεί ουσιαστική στήριξη των πολυμελών οικογενειών”.

Με τον Σύλλογο Γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και για τον συντονισμό δράσεων στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Όπως επισήμαναν η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας υπάρχουν 420 τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις.
    ​Όπως υπογραμμίστηκε, το τελευταίο διάστημα μια σειρά από κυβερνητικά μέτρα δεν κινούνται στην κατεύθυνση της στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας, με κυριότερα εκείνα του αποκλεισμού αυτών των οικογενειών από το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και της εξαίρεσης τους από την απαλλαγή του τεκμηρίου σε σχέση με τα αυτοκίνητα, όπως και στην περιστολή μιας σειράς άλλων φορολογικών απαλλαγών κι επιδομάτων. Επίσης, επισημάνθηκαν και ορισμένα απαιτούμενα θεσμικά μέτρα στήριξης των πολυμελών οικογενειών, με κοινό παρονομαστή την ανάγκη νομοθετικής εξομοίωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, όπως ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρθηκαν, τέλος, και μια σειρά από θετικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από τον Δήμο Νέας Προποντίδας κι από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και για τις υπόλοιπες δημόσιες πολιτικές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκπτωση του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στα κόμιστρα των μελών πολυμελών οικογενειών, καθώς και στην σημαντική έκπτωση από τα δημοτικά τέλη που έχει θεσμοθετηθεί στη Νέα Προποντίδα. 
Η Κυριακή Μάλαμα σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα κινούνται σε απολύτως ορθή κατεύθυνση κι αποτελούν καίριες διαρθρωτικές παρεμβάσεις για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεσμεύτηκε, τέλος, να προωθήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τις θέσεις των πολυμελών οικογενειών και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στο έργο του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας, όπως κι όλων των συλλόγων πολυμελών οικογενειών της Χαλκιδικής, τους οποίους και προτίθεται να συναντήσει το επόμενο διάστημα. 
-- 
Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!