Ο "Αέρας" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο θέατρο Αμαλία

Το Γενάρη θα φυσήξει δυνατός «Αέρας» στο θέατρο Αμαλία. Η Ναταλία Τσαλίκη και η Όλια Λαζαρίδου συναντιούνται για πρώτη φορά στην σκηνή σε ένα νεοελληνικό έργο με πολλά μποφόρ.

ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μια «αέρινη» κωμωδία του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη για την πολυπλοκότητα των σχέσεων, το μίσος και την αγάπη, το ψέμα και την αλήθεια, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, από 16 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αμαλία.
Σ’ ένα σπίτι μπροστά στη θάλασσα συναντιούνται μετά από χρόνια δύο αδερφές, η Έντα και η Νόρα, με αφορμή έναν αιφνίδιο θάνατο και μια αναπάντεχη κληρονομιά. Κι ενώ όλα δείχνουν πως πολλά είναι αυτά που τις χωρίζουν, ο αέρας τρυπώνει κάθε τόσο απ’ τα παράθυρα κουβαλώντας λέξεις κι αναμνήσεις, φέρνοντας φαντάσματα του παρελθόντος μα και μελωδίες μακρινές, αλλά οικείες, πλημμυρίζοντάς τες τελικά με τη ζωή τους όλη.  Κι όσο κι αν δε θέλουν, θα αναγκασθούν να παραδεχτούν πόσο ίδιες είναι, πως θα μπορούσαν ακόμη να είναι κι ένα πρόσωπο, πως η Νόρα είναι  η Έντα, κι η Ναταλία είναι η Όλια,

«Κι εγώ είμ’ εσύ                                     
Κι εσύ είσαι εγώ»

Στον «Αέρα» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, οι δύο ηρωίδες, μεταπλάθονται σε αερικά που αλλάζουν συνεχώς μορφές. Γίνονται αληθινά παράλογες και τραγικά  αστείες. Εκεί που πας να τις πιάσεις, σου ξεγλιστρούν… Κι εκεί που πας να γελάσεις, σε συγκινούν. Η Έντα και η Νόρα συναντιούνται σ’ ένα σκηνικό που θυμίζει σκακιέρα όπου οι παρτίδες ολοκληρώνονται και ξαναρχίζουν. Και πότε παίρνει η μία τη ρεβάνς και πότε η άλλη. Και παρασύρεσαι χωρίς να καταλαβαίνεις πού αρχίζει και πού τελειώνει το παιχνίδι. Πού αρχίζει η πραγματικότητα και πού τελειώνει η φαντασία.

Δύο αξιαγάπητες ηρωίδες φτιαγμένες από Αέρα…

Πρωταγωνιστούν
   Ναταλία Τσαλίκη, Όλια Λαζαρίδου
Κείμενο
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία
Μανώλης Δούνιας
Σκηνικά-Κοστούμια
Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί
Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες
Μαριλένα Σταφυλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη
Κατερίνα Αγγελίτσα
Το τραγούδι της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς
Παραγωγή ΘΕΑΣΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΕ

Πληροφορίες: 16-19 & 23-26 Ιανουαρίου, Ώρα 21.00
Τιμές: 16 ευρώ γενική είσοδος, 12 (μειωμένο φοιτητικό, ανέργων)
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.30-14.30 & 17.30-21.30, ticketplus.gr
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310842509


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!