Ετήσιο Συμπόσιο Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Με το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής

Ετήσιο Συμπόσιο Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Με το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής
Η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (IKA-CulinaryOlympics) που θα γίνουν τον Φεβρουάριο (14/2 - 19/2) στη Στουτγάρδη, είναι ο επόμενος στόχος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε στην διάρκεια του Ετησίου Συμποσίου της Λέσχης που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο The Met, στη Θεσσαλονίκη.
Η  Ομάδα της Λέσχης, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ολυμπιακούς,  θα παρουσιάσει γεύμα από τη Μακεδονική Κουζίνα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα τοπικά προϊόντα. Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση της γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, θα λάβουν μέρος 2000 σεφ, από 59 χώρες, θα ετοιμαστούν 7.000 μενού ενώ ο αριθμός των επισκεπτών θα φθάσει στις 28.000. "Για το γεύμα της Μακεδονικής Κουζίνας θα πληρώσουν 120 πελάτες από όλο τον πλανήτη. Συμμετέχουμε με την υποστήριξη του περιφερειακού ταμείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία ευχαριστούμε θερμά", τόνισε ο team manager Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος α' της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε και την σύνθεση της ομάδας που αποτελείται από τους σεφ: Κώστα Γεωργαντζά, Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, με την υποστήριξη των σεφ Δημήτρη Κυριακόπουλο, Γιώργο Μαστροδημήτρη, Δημήτρη Τσανάνας, Πατέρα Επιφάνιο, Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.
"Η γαστρονομία είναι υψηλού επιπέδου υπηρεσία, αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος", τόνισε σε επιστολή του που διαβάστηκε στο Συμπόσιο, ο υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας. "Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, απέδειξαν ότι αγαπούν τον τόπο τους, γιατί σε εθελοντική βάση προσφέρουν και παρέχουν στήριξη προκειμένου να προβάλουμε τις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, εντός και εκτός Ελλάδος. Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους", υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος ευχαρίστησε προσωπικά τον Πατέρα Επιφάνιο.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσσιος, στην ομιλία του επισήμανε ότι "το ζητούμενο είναι να βρεθεί στέγη για την Λέσχη" και μάλιστα πρότεινε η έδρα της Λέσχης να μεταφερθεί στην Χαλκιδική. "Πρεσβευτές της Μακεδονικής Κουζίνας" χαρακτήρισαν τους σεφ της Λέσχης ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Μπάτος και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς. Στον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδους Γιώργος Μαστροδημήτρης, executive chef.
Ο απολογισμός της χρονιάς...
Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Χρήστος Γκότσης, εκτός των άλλων, παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων της χρονιάς που πέρασε. Σημαντικότερες δράσεις ήταν η προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας που ξεκίνησε από το περσινό Συμπόσιο και συνεχίστηκε στην 28η Detrop, η συμμετοχή στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, η συμμετοχή στην Food Expo, στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας Βιετνάμ, εκδηλώσεις για την υγιεινή διατροφή στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων, συμμετοχή στη γιορτή ποντιακής γαστρονομίας στο Θρυλόριο Κομοτηνής κ.α.
Στην διάρκεια του Συμποσίου ανακοινώθηκε η εγγραφή τεσσάρων μελών στην κατηγορία τζούνιορ και ένα δόκιμο μέλος, η αναβάθμιση τριών μελών από δόκιμα σε τακτικά και η εγγραφή ενός τακτικού μέλους. Επίτιμο μέλος ανακηρύχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Μπάτος.
Το μενού του Συμποσίου περιελάμβανε νοστιμιές της Μακεδονικής Κουζίνας που ετοίμασε ο executivechef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρης Τσανάκας με την ομάδα του.
φωτογραφίες από δημοσίευση του George Kogias






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!