Ο ΟΑΣΘ για τα περιστατικά άσκησης ψυχολογικής και σωματικής βίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Α.Σ.Θ.

Είναι σε όλους γνωστή η δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα τελευταία δυόμισυ χρόνια οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας. Η παρούσα Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. έχει επανειλημμένα ζητήσει την κατανόηση, την ανοχή και την υπομονή του επιβατικού κοινού για την κατάσταση αυτή, έχοντας δεσμευτεί να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην βελτίωση της, πράγμα το οποίο και πράττει.
Όλα τα παραπάνω σαφώς και δικαιολογούν την δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού, η οποία εκφράζεται με τον μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων διαμαρτυρίας για το παρεχόμενο επίπεδο εξυπηρέτησης. Σε καμμία, όμως, περίπτωση δεν δικαιολογούν την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. (οδηγών, ελεγκτών, λοιπού προσωπικού).
Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους περιστατικά εμφανίζονται συνεχώς και συχνότερα, με αποκορύφωση το χθεσινό περιστατικό, κατά το οποίο άγνωστοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο του Οργανισμού, τραυματίζοντας τον οδηγό του αλλά και δύο επιβάτες.
Η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. οφείλει να δηλώσει απερίφραστα το αυτονόητο, ότι δηλαδή καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας, από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται, έχοντας την βεβαιότητα ότι σ' αυτό έχει την αμέριστη συμπαράσταση του συνόλου του επιβατικού κοινού.
Οφείλει, όμως, να κάνει και κάτι ακόμη, το οποίο είναι επίσης αυτονόητο: να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο εργασιακό περιβάλλον που αρμόζει στη σημαντικότητα της εργασίας τους, δηλαδή στη μεταφορά του επιβατικού κοινού με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Για τον λόγο αυτό, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον παρόμοια περιστατικά άσκησης ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον τόσο των μετακινούμενων με τα λεωφορεία του Οργανισμού επιβατών, όσο και των εργαζομένων σ' αυτά και ότι θα ασκήσει στον μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που της επιτρέπει ο Νόμος, εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των περιστατικών.
Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει και τη βούληση και τη δυνατότητα να προστατεύσει τόσο το επιβατικό κοινό, όσο και τους εργαζόμενους του, και να μην αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό.


                                                                                              ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Σ.Θ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!