Διευρυμένη σύσκεψη φορέων στο Διοικητήριο για την ευαισθητοποίηση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής



ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, συγκαλεί τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020 διευρυμένη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων με θέμα "Ο δρόμος είναι δάσκαλος".
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.
Σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο ΟΑΣΘ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής, το Ινστιτούτο Μεταφορών-ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης,  η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, η ΕΣΗΕΜ-Θ, το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Πεζών, το Κέντρο Αίματος ΑΧΕΠΑ και η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης.
Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου κάθε πολίτης να ενημερωθεί για την ασφαλή κινητικότητα και τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς μέσα από δράσεις, παρουσιάσεις και εξειδικευμένες ασκήσεις στο δρόμο. 
Εξηγώντας τη στόχευση της πρωτοβουλίας, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως: "Η κυκλοφοριακή αγωγή σώζει ζωές. Στόχος της δράσης είναι όλοι μας να καταστούμε συνειδητοποιημένοι πεζοί και οδηγοί. Ως Υφυπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κάνουμε πράξη το αυτονόητο, επενδύουμε στην πρόληψη για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο".



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!