Συνέδριο για τα 200 χρόνια απο την επανάσταση

                                                                                 

             
 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι  Ελληνικής καταγωγής,  εκλεγμένοι  βουλευτές σε ξένα κοινοβούλια για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στη βουλή,  με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Συνδιοργάνωση συνεδρίου με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού(Π.α.Δ.Ε.Ε.) για τα  «Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση», επισημαίνοντας πως,

στη συνάντηση, που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με το Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε., πρότεινε την συνδιοργάνωση προπαρασκευαστικού συνεδρίου  ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου ο βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας είπε: « …. με τον Πρόεδρο της (Πα.Δ.Ε.Ε.) τον κ. Κατσαμπάνη, συμφωνήσαμε ήδη την ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου, η οποία θα είναι η 7η Ιουλίου του 2020. Είναι η περίοδος που η (Πα.Δ.Ε.Ε.) βρίσκεται στην Ελλάδα για την Ετήσια Γενική Συνέλευση»  και συμπλήρωσε ,  ότι την ίδια πρόταση για συμμετοχή στο Συνέδριο απηύθυνε και  στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης,  η οποία  έγινε ομόφωνα αποδεκτή και μάλιστα με ενθουσιασμό.

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε συνάντηση με την Πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενος  στους στόχους  του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της βουλής  ανέφερε  ,  ότι η διεξαγωγή του έχει μεγάλη σημασία  όχι μόνο για την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς αλλά και για τη  βουλή των Ελλήνων, και πως σκοπό έχει να πετύχει την μεγαλύτερη ενεργοποίηση των Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένων σε ξένα κοινοβούλια, αλλά και την ολοκληρωμένη εικόνα διεξαγωγής εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο.

 «Η διοργάνωση του Συνεδρίου, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Επιτροπή μας, αλλά και για τη Βουλή των Ελλήνων, αφού θα συμμετέχει η Βουλή ενεργά στις εκδηλώσεις αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο, ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται και νοιάζεται για τους Έλληνες του εξωτερικού και τα ζητήματα τους και τη στήριξή τους, αλλά θέλουμε να τους έχουμε και αυτούς συμμέτοχους σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για τη χώρα μας και το Έθνος» είπε χαρακτηριστικά.

Κατεβάστε την ομιλία:

https://savvas-anastasiadis.gr/i-eisigisi-moy-kata-ti-synedriasi-tis-eidikis-monimis-epitropis-ellinismoy-tis-diasporas-me-thema-imerisias-diataxis-syndiorganosi-synedrioy-me-tin-pagkosmia-diakoinovoyleytiki-enosi-ellinismoy-p-a-d/


Κατεβάστε το video:

https://www.youtube.com/watch?v=Fswq1eeKaG4


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!