Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος

Σάλος έχει προκληθεί μεταξύ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών που εν μία νυκτί και χωρίς καμία συνεννόηση με τα θεσμικά όργανα (διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, υποδιοικήτρια) αποφάσισε και προχώρησε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου. Μιλάμε για πραγματικό 'οδοστρωτήρα' αφού πρόκειται για πάνω από 60 μετακινήσεις-αλλαγές!
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι μετακινήσεις έγιναν χωρίς καμία αξιολόγηση και με καθαρά κομματικά κριτήρια ενώ χαρακτηρίζονται από εκδικητικότητα και εμπάθεια. Συγκεκριμένα καθαιρέθηκε το σύνολο της ιεραρχίας στη νοσηλευτική υπηρεσία ενώ άλλαξαν ταυτόχρονα, προϊστάμενες και υπεύθυνες σε όλα σχεδόν τα τμήματα. Οι εργαζόμενοι δεν αμφισβητούν το γεγονός πως η κάθε νέα διοίκηση μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές και μετακινήσεις προσωπικού αλλά τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις με τον οποίο αυτές έγιναν. Υποστηρίζουν δε πως ο διοικητής προχώρησε στις αλλαγές χωρίς να γνωρίζει το προσωπικό και μόλις τρεις μέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του!
Έχοντας ενημερωθεί για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος και συναντήθηκε με το νέο διοικητή. Μετά από τη συζήτηση και αφού ενημερώθηκαν, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από το διοικητή, αρχικά να πάρει πίσω τις αποφάσεις του επειδή αυτές δημιουργούν δυσαρέσκεια στο προσωπικό και δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια δε, να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές κρίνει αφού πρώτα ενημερωθεί και θέσει αξιοκρατικά κριτήρια ώστε με βάση αυτά να γίνουν οι μετακινήσεις του προσωπικού. Διαφορετικά θα δημιουργηθούν υποψίες και τριβές, θα αδικηθούν άνθρωποι, θα κινδυνεύσει η λειτουργία κάποιων τμημάτων και όλα αυτά θα αποβούν εις βάρος των πολιτών, καταναλωτών υπηρεσιών υγείας.
Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Χρήστος Δουίτσης, γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Στράτος Κερσανίδης, μέλος της γραμματείας, η Πόλυ Ιωάννου, μέλος της Ν.Ε., συντονίστρια στην Ο.Μ. Καλαμαριάς αλλά και μέλος του δ.σ. στον Άγιο Παύλο, η Ελένη Χατζηγεωργίου μέλος της Ν.Ε. και συντονίστρια στο τμήμα Υγείας, η Βάσω Βαφειάδου, εκπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ και ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρώην διοικητής της Δ΄ ΥΠΕ.
Κι ακόμη η βουλεύτρια Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης από την Α΄ Θεσσαλονίκης και η βουλεύτρια Δώρα Αυγέρη από τη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!