Α.Τριανταφυλλίδης προς Βρούτση: "Δεν ισχύει η δέσμευση Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ΑΕΠ;"

Α.Τριανταφυλλίδης προς Βρούτση(Βουλή-video): "Δεν ισχύει η δέσμευση Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ΑΕΠ;"

Έντονη κριτική άσκησε προς την Κυβέρνηση ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, κατηγορώντας τον Κ.Μητσοτάκη για αθέτηση της προεκλογικής του δέσμευσης για αύξηση  στο διπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Γιατί βγάλατε αυτή την ανακοίνωση κ.Βρούτση σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού; Εμείς ανακοινώσαμε ότι καταθέτουμε συγκεκριμένο σχέδιο  νόμου που θα προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού 7,5% το 2021 και 7,5% το 2022. Αυτό δεν είπε προεκλογικά και ο κ.Μητσοτάκης; Δεν είπε ότι θα αυξάνεται ο κατώτατος στο διπλάσιο του ΑΕΠ; Αμφισβητείτε δηλαδή κ.Βρούτση την επιστημονική τεκμηρίωση των όσων έλεγε προεκλογικά ο κ.Μητσοτάκης; Έταζε δηλαδή πράγματα που δεν ισχύουν;»

Σε ότι αφορά τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Οφείλετε μετά από ένα εξάμηνο να καταθέσετε και κάποια πρακτικά, πραγματικά στοιχεία όπως το πόσες μονάδες ρίξατε το δείκτη ανεργίας, πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσατε κ.ά. Γιατί όταν βρισκόμασταν στη συμπολίτευση τα στελέχη σας ρωτούσαν συνεχώς πόσες επιχειρήσεις φτιάξαμε. Σας ρωτώ, λοιπόν, κι εγώ ποια επιχείρηση φτιάξατε, το ύψος του προϋπολογισμού στον ιδιωτικό τομέα, δεν μιλώ για τους μετακλητούς που οι μισθοί τους διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν, μιλώ για τον ιδιωτικό τομέα, που   πραγματικά δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, έγιναν επενδύσεις κλπ», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!