ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να ξεκαθαρίσει το αμαρτωλό παρελθόν του ΟΑΣΘ

Να ξεκαθαρίσει το αμαρτωλό παρελθόν του ΟΑΣΘ

Μαζί με την αυξανόμενη καθημερινή ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων από τον ΟΑΣΘ, ακόμη τρεις προσφυγές τίθενται ενώπιον της δικαιοσύνης, εναντίον του συνεταιρισμού «Ηρακλής».
Οι προσφυγές, τις οποίες έκανε η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ εναντίον του Συνεταιρισμού των πρώην μετόχων «Ηρακλής», προκειμένου να διασφαλιστεί το Δημόσιο συμφέρον, εκδικάζονται αύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.
Συγκεκριμένα
  1. Ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να αποφανθεί η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για τις υπέρογκες κρατικές επιδοτήσεις στον ιδιωτικό ΟΑΣΘ.
Η προσφυγή εγείρει απαίτηση του Δημοσίου της τάξεως των 125 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την τελευταία δεκαετία.
  1. Αγωγή για υπέρογκα μισθώματα που κατέβαλε ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ στον Ηρακλή. Οι συμβάσεις αυτές ελέγχονται και ως δορυφορικές συμβάσεις με δεδομένο ότι συμπίπτουν οι ίδιοι μέτοχοι στους δύο φορείς και ελέγχονται για μετακύλιση πόρων τους οποίους επιβαρύνονταν το δημόσιο δεδομένου ότι τα ενοίκια θεωρούνταν ως δαπάνη καλυπτόμενη από την αντισταθμιστική εισφορά που κατέβαλε κάθε χρόνο το δημόσιο.
Μόνο για την τελευταία δεκαετία τα επιπλέον ποσά είναι της τάξεως των 11 εκατομμυρίων ευρώ.
  1. Ασφαλιστικά μέτρα  μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή των υπέρογκων ενοικίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί πως πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστεί το αμαρτωλό παρελθόν του ΟΑΣΘ, το οποίο στηρίχτηκε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι το 2015, και λειτουργούσε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!