Εξιχνιάστηκαν περίπτωση ληστείας και περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν περίπτωση ληστείας και περιπτώσεις κλοπών

Πέραν της συστηματικής αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με καθημερινούς ελέγχους και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν τα αφαιρεθέντα στους νόμιμους κατόχους τους.
Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφίες:
  • Σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαίρεσε (1) τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (27.000) ευρώ περίπου, όταν δε ο παθών προσπάθησε να τον σταματήσει, ο δράστης τον απείλησε προτάσσοντάς του κατσαβίδι και αφού επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο άγνωστος συνεργός του, τράπηκε σε φυγή.
  • Σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου του 2019, παραβίασε παράθυρο ισόγειας κατοικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα αξίας περίπου (4.000) ευρώ.
  • Σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το χρονικό διάστημα από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε (1) ρολόι χειρός αξίας (150) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
  • Σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα παραβίασε μπαλκονόπορτα ανώγειου διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε διάφορα ρούχα και αντικείμενα συνολικής αξίας (1.090) ευρώ περίπου, διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, (1) κάρτα τράπεζας και το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ.
  • Σε βάρος δύο 17χρονων ημεδαπών και μίας 24χρονης, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:
    • Το μήνα Μάιο του 2019 οι ανωτέρω μαζί με άγνωστη συνεργό τους, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών – καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ, (1) μπουκάλι βότκα, αξίας (35) ευρώ και μπουκάλια με αρώματα.
    • Τέλη Οκτωβρίου του 2019 ο ένας 17χρονος και η 24χρονη από κοινού με άγνωστο συνεργό τους εισήλθαν σε κατάστημα και ενώ η 24χρονη απασχολούσε τον παθόντα, οι έτεροι δύο εισήλθαν σε γραφείο, ξεκλείδωσαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος, που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ περίπου.
Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!