Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Νεφρού στις 12 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Νεφρού στις 12 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στην Ελλάδα περίπου 1.000.000 Έλληνες εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς και από αυτά σε ποσοστό 10% είναι αρκετά σοβαρά, ενώ πάνω από 10.000 ασθενείς πάσχουν από χρόνια νεφρικά νοσήματα τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε επεμβατικές θεραπείες. Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία με αφορμή τις εκδηλώσεις που οργανώνει φέτος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 12 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Νεφρού.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση του κοινού για την σοβαρότητα της νόσου και την ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης ταυτοποίησής της, στο φετινό πρόγραμμα η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία με κεντρικό τίτλο «Υγεία Νεφρών για όλους σε όλο τον Κόσμο- Από την Πρόληψη στη Διάγνωση με Ισότιμη Πρόσβαση στην Περίθαλψη» την Πέμπτη 12 Μαρτίου από τις 10 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι στο πάρκο μπροστά από το Γ.Ν. Ευαγγελισμός επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα και στην Πλατεία Αριστοτέλους επί της οδού Ερμού στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά περίπτερα δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις νεφρών για τους πολίτες. Εξειδικευμένοι ιατροί και νοσηλευτές θα ενημερώνουν το κοινό και θα εξετάζουν όσους το επιθυμούν εντελώς δωρεάν. Παράλληλα στις 11 π.μ. της ίδιας ημέρας στο δώμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός θα δοθεί συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της νεφρικής νόσου στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και πρώην διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ΔρΘεοφάνης Αποστόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νεφρού τόνισε: « Το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί παθήσεις όπως η παχυσαρκία, η αρτηριακή πίεση και ο σακχαρώδης διαβήτης, βαίνουν διαρκώς αυξανόμενες και είναι αυτές που προδιαθέτουν για την εμφάνιση της νεφρικής νόσου τελικού σταδίου και την μειωμένη επιβίωση των ασθενών. Έτσι η Διάγνωση και η Πρόληψη της νεφρικής νόσου αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την καλή Υγεία του γενικού πληθυσμού. Περιμένουμε στις 12 Μαρτίου τους πολίτες να επισκεφθούν τα δύο περίπτερά μας, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να κάνουν δωρεάν προληπτική νεφρολογική εξέταση - εκτίμηση, γιατί η πρόληψη και ο διαγνωστικός έλεγχος σώζουν ζωές».
Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού η οποία εορτάζεται από το 2006 κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της χρόνιας νεφρικής νόσου. Η εκστρατεία είναι κοινή πρωτοβουλία της Διεθνούς Νεφρολογικής Εταιρείας (International Society of Nephrology, ISN) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ιδρυμάτων Νεφρού  (International Federation of Kidney Foundations, IFKF). Στην Ελλάδα, η εκστρατεία υποστηρίζεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με τους παραπάνω Διεθνείς Οργανισμούς και επαγγελματίες υγείας,  οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης σχετικά με τα νεφρικά νοσήματα.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!