Τα σκουπίδια είναι "χρυσός" αρκεί να μην εκτρέπονται από το κοινωνικό συμφέρον. Ψήφισμα των Πράσινων κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής


Τα σκουπίδια είναι "χρυσός" αρκεί να μην εκτρέπονται από το κοινωνικό συμφέρον


Ψήφισμα των Πράσινων κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής


Το συνέδριο του νέου ενωτικού κόμματος των Πράσινων, που έγινε εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, έβγαλε ψήφισμα για τον ΧΥΤΑ Φυλής, δηλώνοντας ότι οι Πράσινοι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή και ανησυχία την εξέλιξη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Αττικής, με την προγραμματισμένη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, παρά τις διαβεβαιώσεις ειδικών για τη φυσική εξάντληση του χώρου και τη μεγάλη επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.
Οι Πράσινοι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους για την αποτροπή των σχεδίων της Περιφέρειας, συμπαρατάσσονται με τον αγώνα που δίνουν φορείς όπως το Δυτικό Μέτωπο και ζητούν τη ματαίωση της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής με στόχο να σταματήσει η Δυτική Αττική να αποτελεί τον σκουπιδότοπο όλης της Αττικής -και όχι μόνο.

Οι Πράσινοι επιμένουν στη δημοκρατική αντίληψη μιας κοινωνικής διαχείρισης των απορριμμάτων και υποστηρίζουν όλα τα τοπικά κινήματα που εναντιώνονται σε συστήματα καύσης απορριμμάτων και αδιαφανών αποφάσεων που προωθούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η λογική για τους Πράσινους στα περιβαλλοντικά ζητήματα γενικά, και στη διαχείριση των απορριμμάτων ειδικότερα, είναι η αρχή της μικρής κλίμακας και της εγγύτητας, οι πολιτικές μείωσης της παραγωγής αποβλήτων, η επανάχρηση, η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και η κομποστοποίηση. Οι Πράσινοι εκτιμούν πως αυτές είναι οι βιώσιμες πολιτικές που είναι κρίσιμες και δεν πρόκειται να συναινέσουν σε αντιλήψεις που οδηγούν στην αλόγιστη και εγκληματική υπερσυγκέντρωση σε έναν χώρο «έξω από τον δικό μας (για τα δικά μας)» σκουπίδια, με αντιπεριβαλλοντική και ανήθικη διαχείριση. Το κράτος οφείλει να θεσμοθετήσει άμεσα, ιδίως στην πολυπληθέστερη περιοχή της χώρας, τις απαραίτητες τομές που απελευθερώνουν τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να δημιουργήσουν μια ανταποδοτική και δίκαιη κοινωνικά διαχείριση των απορριμμάτων και να νέμονται τα οφέλη της ανακύκλωσης οι πολίτες που την εφαρμόζουν.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!