Let's do it Ευκαρπία : Αυτή ήταν ΔΡΑΣΗ! Πολυκοσμία - κέφι - εθελοντισμός - δράσεις, ανέδειξαν το ρέμα του Μύλου όπως του αξίζει! Let's do it again! [φώτο] [video]

Let's do it Ευκαρπία

Όταν έχεις κέφι, κόσμο και ενέργεια όλα μπορούν να συμβούν... έστω και αν ο καιρός δεν είναι σύμμαχός σου!
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και συλλόγων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν 9 σύλλογοι της περιοχής. Το παρόν έδωσαν και υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών συμμετέχοντας στις δράσεις.
Στα πλαίσια λοιπόν της παγκόσμιας ημέρας ¨Let's do it 2014¨, πάνω από 300 πολίτες βροντοφώναξαν Let's do it Ευκαρπία.
Οι πρόσκοποι είχαν φροντίσει να πάνε νωρίτερα στο χώρο όπου είχαν στήσει τα κιόσκια τους και τις δράσεις τους, τοξοβολία, flying fox και κατασκευή μασκών του Let's do it.
Κάποιοι σύλλογοι είχαν στήσει ένα καζάνι με φασολάδα για να ¨ανταμειφθούν¨ όλοι μετά τις δράσεις. Άλλοι είχαν φέρει τους δικούς τους μεζέδες για πικ - νικ! 
το convoy
Κάποιοι άλλοι κατασκεύασαν και έστησαν ξύλινους τραπεζόπαγκους  οι οποίοι και έμειναν στο χώρο για τους μελλοντικούς επισκέπτες της τοποθεσίας.
 Περίπου στις 11 η ώρα και αφού μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας προλόγισαν και αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του έδωσαν ένα σύντομο ιστορικό για το ρέμα και τη μοναδική ομορφιά της τοποθεσίας που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη χωματερή του Δερβενίου που ακόμη μολύνει τα νερά  του ρέματος, επειδή οι υπεύθυνοι ακόμη δεν την έχουν αναπλάσει όπως έπρεπε. 


Οι "μαίτρ" της φασολάδας
Στη συνέχεια ενημέρωσαν για τις δράσεις με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά αλλά και για τη ξενάγηση που θα γινόταν για τους πιο μεγάλους. Τονίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και της περιήγησης στην τοποθεσία θα γίνει ταυτόχρονα και ο καθαρισμός από σκουπίδια και λάστιχα. 
Η ξενάγηση περιλάμβανε την επίσκεψη σε μια κοντινή βάθρα, στους αγωγούς στο σημείο που πέφτει ο σκουπιδόζουμος από τη χωματερή του Δερβενίου,  αλλά και μετά από αυτό το σημείο όπου το τοπίο βρίσκει ξανά την ομορφιά του. Ο καιρός με τις απότομες μεταβολές του (βλέπε ξαφνικές καταιγίδες) αποθάρρυνε τον κόσμο να εξερευνήσει και πιο μακριά. Ωστόσο όλοι σχεδόν είπαν ότι σίγουρα θα επανέλθουν.
Μετά την πεζοπορία - ξενάγηση και τον καθαρισμό της περιοχής, ακολούθησε η ανταμοιβή της φασολάδας, των μεζέδων και της καλής παρέας!
Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα, παρόλα αυτά το κέφι ήταν στο φουλ και όλοι είχαν μείνει εντυπωσιάσμενοι  με την τοποθεσία. Όπως είπαν χαρακτηριστικά αρκετοί ¨ Μεγάλη έκπληξη, δεν περιμέναμε ότι υπάρχει τόση ομορφιά, δύο βήματα από την πόλη μας. Θα ξαναρθούμε σίγουρα. Μας στεναχώρησε λίγο αυτό με τη χωματερή. Ελπίζουμε να προβληθεί το θέμα και να συγκινηθούν οι αρμόδιοι¨.


Μ. Σπάσος και  Σ. Φουρλάκης (αριστερά - δεξιά)
Τo avatonpress.gr ζήτησε το σχολιασμό της εκδήλωσης από δύο εκπροσώπους των συλλόγων της οργανωτικής επιτροπής.
Ο κ. Μιχάλης Σπάσος, γραμματέας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας, μας δήλωσε ότι ¨ Ευχαριστούμε όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε και είδε από κοντά μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης, μία ανάσα πραγματικά από την πόλη. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει μία περιβαλλοντική μαγιά που ενώνει τους συλλόγους και τους πολίτες. Ήταν ωραίο σήμερα παρόλο τις καιρικές συνθήκες που ήρθε τόσος κόσμος και εθελοντικά καθάρισε την περιοχή, έκανε δράσεις, περπάτησε στη φύση, έκανε πικ - νικ, αλλά κυρίως προβληματίστηκε. Πώς ένα τέτοιο υπέροχο μέρος δεν αξίζει της προσοχής της πολιτείας, η οποία όχι μόνο δεν το αναδεικνύει αλλά το επιβαρύνει δια μέσω της χωματερής του Δερβενίου. Είναι ελπιδοφόρο ότι πολλοί μας είπαν ότι θα ξανάρθουν.Αυτό ακριβώς θέλαμε  να τους δώσουμε , το ερέθισμα μέσα από μία εθελοντική δράση. Τα αυτονόητα αυτά αγαθά, που δυστυχώς δεν ενδιαφέρουν τους υπεύθυνους, φροντίζουν ευτυχώς οι ίδιοι οι πολίτες μέσα από το μεράκι τους, την οργάνωσή τους και την επιθυμία τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.¨
Περιβαλλοντική ομάδα ΓΕΛ Ευκαρπίας (μαθητές - καθηγητές)


Ο κ. Στράτος Φουρλάκης  αρχηγός του 7ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης, δήλωσε στο avatonpress.gr ότι " Η συμμετοχή όλων μας σε μια παγκόσμια δράση σίγουρα για τα περισσότερα παιδιά ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
Με βασικό «αντίπαλο» τον άστατο καιρό νομίζω πως τα πήγαμε εντυπωσιακά καλά…
Σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια μεγάλη προσέλευση των πολιτών σε μια άγνωστη και δύσβατη περιοχή όπως είναι το ρέμα του Μύλου.
Μια ακόμη φορά είδαμε ότι οι σύλλογοι και οι φορείς – συνεργαζόμαστε πάνω από 3 μήνες 8 μαζί –όταν συνεργάζονται μόνο θεαματικά αποτελέσματα φέρνουν. Αν και πολλές στιγμές η κατά περιόδους  βροχή μας σταματούσε θα έλεγα, παράλληλα μας πείσμωνε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και να παίξουμε, να κατασκευάσουμε, να γνωρίσουμε και φυσικά να καθαρίσουμε αυτό το μαγευτικό μέρος, τολμώ να πω ένα από το καλύτερα της Θεσσαλονίκης…
Εμείς ως πρόσκοποι νοιώθοντας  οικεία στον υπαίθριο χώρο θεωρούμε ότι κάναμε το καθήκον μας και φυσικά ήμασταν για μια ακόμη φορά συμπρωταγωνιστές στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μεγάλη  έκπληξη για όλους εμάς της οργανωτικής επιτροπής και η διακριτική παρουσία των πολιτικών και υποψηφίων δημάρχων που ίσως για πρώτη φορά τους είδαμε δίπλα μας με ρούχα βουνού και πεζοπορίας….
Let’s do it λοιπόν και στον δήμο του Παύλου Μελά στο Ρέμα του Μύλου φέτος…"










Να θυμίσουμε την οργανωτική επιτροπή: 
7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης,   Πολιτιστικός  Σύλλογος Καρατάσιου ,  Περιβαλλοντικός  Οικολογικός Σύλλογος Ευκαρπίας ,  Περιβαλλοντικός  Σύλλογος "Φίλοι του Δάσους ",   Αθλητικός Σύλλογος "Εθνικός Μετεώρων",  Πολιτιστικός  Σύλλογος " Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ",  , "Περιβαλλοντική Ομάδα " ΓΕΛ Ευκαρπίας,  Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Ωραιοκάστρου,  Σωματείο  "Μακεδονία"  Ευκαρπίας

Για περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία, δείτε σχετικό Ρεπορτάζ:

ΒΙΝΤΕΟ από το Let's do it Ευκαρπία: 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!