Το υπουργείο Περιβάλλοντος παίρνει τα μέτρα του για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό

 

Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός συσχέτισε το φαινόμενο με τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας, ενώ τόνισε παράλληλα πως το υπουργείο προωθεί πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, μεταξύ άλλων και το φαινόμενο με την εμφάνιση των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θαλάσσια περιοχή από τον Ψαθόπυργο ως τη Ναύπακτο θα ενταχθεί στη διεθνή συνθήκη NATURA 2000.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά το φαινόμενο με τις τσούχτρες που «διώχνουν» τους παραθεριστές από τις παραλίες και προκαλούν απώλεια εσόδων για τον τουριστικό κλάδο, ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό από την τρέχουσα εβδομάδα να βρεθούν στον Κορινθιακό και σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της περιοχής, πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων.

Τα μέσα θα φροντίζουν για την απομάκρυνση των μεδουσών αλλά και για τις πρώτες βοήθειες στους λουόμενους. Οι σχετικές ενέργειες θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Πηγή: reader.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!