Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στον Κάλαμο Αττικής -Καίγονται σπίτια!


Τεράστια πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στον Κάλαμο Αττικής και καίγονται σπίτια!

Μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να βγάλει πανικοβλημένους ανθρώπους μέσα από τις κατοικίες τους, για να μην εγκλωβιστούν.




Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Το μέτωπο της φωτιάς, που ξεκίνησε γύρω στις 4 μ.μ. της Κυριακής, λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από τη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπλώνεται από τον Κάλαμο προς το Καπανδρίτι.



Επίσης, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».
Δήμαρχος Ωρωπού: Καίγονται σπίτια, έκκληση για εναέρια μέσα
Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Ωρωπού στον ΣΚΑΪ για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στον Κάλαμο. Ο δήμαρχος ανέφερε πως καίγονται αυτή την ώρα σπίτια, χωρίς να γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό και πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής βλάστησης.



Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.





(AΠΕ-ΜΠΕ)/ Φωτογραφίες: Twitter/ Instagram

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!