Το μονοπάτι της τρίτης ηλικίας .....σκέψεις Στέλλας Ιννου


Φυσικά δεν περιμένουμε την 1η Οκτωβρίου , για να αποδείξουμε εμείς οι νεότεροι  πως ο σεβασμός σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας αποτελεί τον δείκτη της πολιτιστικής στάθμης της κοινωνίας .
Ο σεβασμός μας προς τους απόμαχους της ζωής, που με τη δημιουργικότητα , τις αξίες τους  , την εργατικότητα  και τα πιστεύω τους έδωσαν σε εμάς το δικαίωμα του ΕΥ ΖΗΝ  πρέπει να είναι διαρκείς .
Πραγματικά λοιπόν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αξίζουν την αγάπη μας την εμπιστοσύνη μας και τον σεβασμό μας . Η στήριξή μας προς αυτούς πρέπει να είναι σταθερή, ειλικρινής και ουσιαστική, όχι από διάθεση φιλανθρωπίας, συγκαταβατικής συμπόνιας και οίκτου, αλλά από βαθιά πίστη ότι τα γηρατειά δεν είναι πρωταρχικά βιολογικό αλλά ψυχολογικό φαινόμενο.
Η επιστήμη με τα τεράστια βήματα που έχει κάνει και με τις σημερινές συνθήκες Ζωής επιτρέπουν στους ηλικιωμένους μια πιο ενεργητική παρέμβαση και πιο μεγάλη παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα . Μπορούμε όλοι μαζί να απαλλάξουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από το φάσμα της μοναξιάς και της απόρριψης. Να απλώσουμε τα χέρια μας και να τραβήξουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας  ,να τους δείξουμε την αγάπη μας , όπως μας αγάπησαν αυτοί όταν ήταν στην ηλικία μας και εμείς κάναμε τα πρώτα βήματα στην Ζωή μας .
 Δεν μπορεί να έχει μέλλον ένας λαός αν δεν σέβεται την σοφία και τις άξιες  που κουβαλούν οι γερόντισσες και οι γέροντες  του .

Ίννου Στέλλα
Υπ. Γυναικείων Θεμάτων Β Περιφερείας Ν.Δ.(Ν.Ο.Δ.Ε) 
Τοπική Σύμβουλος Ωραιοκάστρου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!