«Καμιά θρησκεία δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο»

"Καμιά παράδοση, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

Ο πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στη ΝΔ ως προς το ποια θα είναι η στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι "καθώς καλούμαστε να εγκρίνουμε, να απορρίψουμε, ή και να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας", όπως αποφάσισε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης", θέλει να θυμίσει τους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: "Είστε υπέρ, ή κατά;

Έστω απαντήστε μ' ένα ναι, ή μ' ένα όχι".

Όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του "η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο".

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!