Τραμπ: Θέλουμε ενότητα αλλά και τα ανοιχτά σύνορα κοστίζουν ζωές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να αναζητήσουν συμβιβασμούς σε θέματα όπως η μετανάστευση και οι υποδομές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους στο Καπιτώλιο την Τρίτη.

«Απόψε, καλώ όλους μας να παραμερίσουμε τις διαφορές μας, να αναζητήσουμε κοινό τόπο, να ανακαλέσουμε την ενότητα που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε αποτελέσματα στον λαό που εκλεχτήκαμε για να υπηρετήσουμε» ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στην ομιλία του, που εκφώνησε μπροστά στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ πρότεινε να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα επενδύσεων 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τη συντήρηση των υποδομών και την κατασκευή νέων.

Παράλληλα, προσπάθησε να βάλει τέλος στις αμφιβολίες για το εάν θα ολοκληρώσει κανονικά τη θητεία του, εν μέσω ερευνών για τις σχέσεις μελών της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία με τη Ρωσία και της φερόμενης προσπάθειας του Κρεμλίνου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο πολιτικός διχασμός ωστόσο ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς να επευφημούν ηχηρά τον Αμερικανό πρόεδρο και τους Δημοκρατικούς να ακούν σιωπηλοί, καθισμένοι στα έδρανα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτοεπαινέθηκε για το ράλι των χρηματιστηριακών δεικτών και το επίπεδο της απασχόλησης, που βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Καυχήθηκε ότι με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος που προώθησε θα υπάρξει πολύ υψηλότερη ανάπτυξη της οικονομίας. «Αυτή είναι η νέα μας αμερικανική στιγμή. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να αρχίσουμε να ζούμε το αμερικανικό όνειρο» υποστήριξε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δίκαιη» την πρότασή του για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης και κατήγγειλε τα «ορθάνοιχτα σύνορα» που έχουν «στοιχίσει πολλές ζωές».

«Για δεκαετίες, τα ορθάνοιχτα σύνορα επέτρεψαν στα ναρκωτικά και στις συμμορίες να σαρώσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητές μας. Επέτρεψαν σε εκατομμύρια χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους να μπουν στον ανταγωνισμό για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς με τους φτωχότερους Αμερικανούς. Και το πιο τραγικό, στοίχισαν την απώλεια της ζωής αθώων» ανέφερε ο Τραμπ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρίσκονταν αρκετοί «Ονειροπόλοι», νεαροί μετανάστες που μπήκαν παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά και σήμερα βρίσκονται σε απόλυτη επισφάλεια, καθώς ο Τραμπ κατήργησε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης που τους προστάτευε από την απέλαση.

Παράλληλα, ο Τραμπ είπε ότι θέλει το Κογκρέσο να νομοθετήσει για το «δικαίωμα» των βαριά άρρωστων ανθρώπων στις ΗΠΑ «να δοκιμάζουν» πειραματικές θεραπείες που δεν έχουν ακόμα εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές, μία θέση υπέρ της οποίας έχει ταχθεί και στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!