Υπ. Παιδείας κατά Μητσοτάκη: Δεν βαριέται την καταστροφολογία ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο

«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να μην βαριέται να επαναλαμβάνει την καταστροφολογία ενάντια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο», σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών την Τρίτη και συζήτησε με τον πρύτανη και τους αναπληρωτές του για την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους, έπειτα από την καταγγελία για φοιτητή που μαχαίρωσαν στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και ανικανότητα, σε ό,τι αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια, ενώ τόνισε ότι ένας από τους πρώτους νόμους που θα αλλάξει το κόμμα του θα αφορά το άσυλο.

«Προβλήματα παραβατικότητας υπάρχουν σε ορισμένα Πανεπιστήμια, έχουν εντοπιστεί και ο κ. Μητσοτάκης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος να υποστηρίξει ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Καλοδεχούμενη η προσφορά του, αφού ο Υπουργός έχει ήδη συγκροτήσει 12μελή επιτροπή υπό τον καθηγητή και βουλευτή Νίκο Παρασκευόπουλο, η οποία σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων θα εξετάσει και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ. Είναι μία πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά ώστε να εξεταστεί το εξαιρετικά σύνθετο φαινόμενο της παραβατικότητας», απάντησε το υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι πρόσφατα νομοθετήθηκε συγκροτημένο πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων «εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις στις διοικήσεις τους να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πανεπιστημιακών χώρων σε συνεργασία –όπου αυτό απαιτείται- με την Ελληνική Αστυνομία».

«Το έχουμε ξαναπεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μία πολύ συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική. Όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει, το πρώτο του μέλημα θα είναι να καταργήσει όσους νόμους ψηφίστηκαν επί υπουργίας του κ. Μπαλτά, του κ. Φίλη και του σημερινού Υπουργού. Με τέτοιες δηλώσεις, υπάρχει περίπτωση να τον πάρει κανείς στα σοβαρά όταν αναφέρεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευση;», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!